Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σημαντική έκθεση φωτογραφιών στους Τοξότες

Σημαντική έκθεση φωτογραφιών στους Τοξότες

0

Αναφορά στο παρελθόν των Ανθρώπων, των Κτισμάτων και της Φύσης

Τιμήθηκε η προσφορά του Μαργαρίτη Τζίμα. Φωτογραφίες που εκτέθηκαν για πρώτη φορά της ιστορίας των Τοξοτών

Μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας λειτούργησε από τις 8 έως τις 13 Αυγούστου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό Σχολείο Τοξοτών. Η διαφορά της έκθεσης αυτής βρισκόταν στη θεματολογία της. Θέμα της ήταν οι Άνθρωποι, τα Κτίσματα, η Φύση.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού, Φιλοζωικού Συλλόγου Τοξοτών, έκανε μια επιλογή 90 φωτογραφιών που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο του θεματολογίου και την ιστορία και διαδρομή του χωριού Τοξότες και της ευρύτερης περιοχής του Νέστου ποταμού. Μια δηλαδή αναφορά στους ανθρώπους, τη φύση σε συνάρτηση με τον ποταμό και βέβαια τα κτίσματα, κυρίως του σιδηροδρόμου και του Σταθμού.

Στην εκδήλωση της έκθεσης φωτογραφιών το διοικητικό συμβούλιο τίμησε, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος, τον πρώην ΥΜΑΘ Μαργαρίτη Τζίμα για την οικονομική βοήθεια που είχε προσφέρει για την ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σχολείου το οποίο κατασκευάστηκε το 1930 από τους ίδιους τους κατοίκους.

Άξιο επισήμανσης είναι το γεγονός πως όλες οι φωτογραφίες που αναπαράχθηκαν σε μεγάλο μέγεθος, θα μείνουν στο αρχείο του Συλλόγου σαν ένα πολύτιμο υλικό που συγκεντρώθηκε από προσφορές των κατοίκων αλλά και ιδιωτών εκτός Τοξοτών, που συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια και για τους οποίους μάλιστα εκδόθηκε σχετικό αναλυτικό ευχαριστήριο.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας, η σύζυγός του κ. Μποτέλη και η κ. Καρασακαλίδου, πρόεδρος του Δ.Σ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπήρχε πλούσιος μπουφές κατά τα εγκαίνια, έργο και προσφορά των κυριών του Συλλόγου.

Σημειώνουμε πως κατά την διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας, την επισκέφθηκαν πολλοί κάτοικοι Τοξοτών αλλά και από την Ξάνθη.

Αξίζει τέλος να επισημάνουμε πως η έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου, συνδιοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και το Δήμο Τοπείρου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…