Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

0

4 χωριάτικα φύλλα

500 γρ. βλίτα βρασμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη στύβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βλίτα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη φέτα, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά τα 2 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.

Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με τα άλλα 2 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά για να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …