Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

0

4 χωριάτικα φύλλα

500 γρ. βλίτα βρασμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη στύβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βλίτα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη φέτα, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά τα 2 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.

Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με τα άλλα 2 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά για να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…