-50 γρ. βούτυρο
-3 ροδάκινα ώριμα σε κύβους
-80 γρ. καστανή ζάχαρη
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-40 ml κρέμα γαλακτος
-*1/6 κ.γ. αλάτι
-1 φύλλο σφολιάτας, κρύο απ’ το ψυγείο
-1 αυγό χτυπημένο
-γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγύ
-αμύγδαλο φιλέ
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 2-4 ισομεγέθη κομμάτια και βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα. Χαράσσουμε με μαχαίρι τις άκρες των φύλλων σφολιάτας σε 1 δάχτυλο απόσταση από το τελείωμα τους και τα αλείφουμε με το αυγό, προσέχοντας να μην πέσει στη λαδόκολλα. Τρυπάμε την επιφάνειά τους με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μελώσουν τα ροδάκινα και να καραμελώσει η ζάχαρη με το βούτυρο. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πιέζουμε ελαφρώς τις σφολιάτες εάν έχουν φουσκώσει πολύ. Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τα καραμελωμένα φρούτα στην επιφάνειά τους, λίγο γιαούρτι ή σαντιγύ και φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρουμε αμέσως.