Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτες σφολιάτας με καραμελωμένα ροδάκινα

Τάρτες σφολιάτας με καραμελωμένα ροδάκινα

0

-50 γρ. βούτυρο

-3 ροδάκινα ώριμα σε κύβους

-80 γρ. καστανή ζάχαρη

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-40 ml κρέμα γαλακτος

-*1/6 κ.γ. αλάτι

-1 φύλλο σφολιάτας, κρύο απ’ το ψυγείο

-1 αυγό χτυπημένο

-γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγύ

-αμύγδαλο φιλέ

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 2-4 ισομεγέθη κομμάτια και βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα. Χαράσσουμε με μαχαίρι τις άκρες των φύλλων σφολιάτας σε 1 δάχτυλο απόσταση από το τελείωμα τους και τα αλείφουμε με το αυγό, προσέχοντας να μην πέσει στη λαδόκολλα. Τρυπάμε την επιφάνειά τους με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μελώσουν τα ροδάκινα και να καραμελώσει η ζάχαρη με το βούτυρο. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.

Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πιέζουμε ελαφρώς τις σφολιάτες εάν έχουν φουσκώσει πολύ. Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τα καραμελωμένα φρούτα στην επιφάνειά τους, λίγο γιαούρτι ή σαντιγύ και φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρουμε αμέσως.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…