Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2: Οι 36 ομάδες του νέου πρωταθλήματος

Super League 2: Οι 36 ομάδες του νέου πρωταθλήματος

0

Πώς θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν

Νέα μορφή θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο η Super League 2, καθώς αποφασίστηκε η συγχώνευση με τη Football League, αλλά και η συμμετοχή σε αυτή τεσσάρων ομάδων Β, των μεγάλων ΠΑΕ της Super League.

Από 12 ομάδες που είχε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, η Super League 2 θα φτάσει τις 36, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Σε αυτές συμμετέχουν οι 11 ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία, η ΑΕΛ που υποβιβάστηκε από τη Super League, οι 16 ομάδες που έμειναν από τη Football League, οι 4 ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ, αλλά και οι 4 ομάδες Β των μεγάλων ΠΑΕ.

Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων και στόχος είναι σε βάθος τριετίας, η Super League 2 να έχει μείνει με 18 ομάδες. Γι’ αυτό από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 5 ομάδες. Το ερώτημα παραμένει πόσες ομάδες θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τη Super League, καθώς η Ένωση SL2-FL έχει ζητήσει δύο ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας και μια να παίζει μπαράζ. Η Super League αντιδρά, αλλά το θέμα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες Β δεν θα συμμετέχουν στα πλέι οφ ή πλέι άουτ, κι αυτό σημαίνει πως δεν θα ανεβαίνουν και δεν θα υποβιβάζονται.

Τα αυστηρά κριτήρια και οι… επιλαχόντες

Η συμμετοχή στη Super League 2 συνοδεύεται φέτος με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ. Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί και δεν δηλώσει συμμετοχή, αποφασίστηκε να καλυφθεί το κενό, είτε από ομάδα της Football League που υποβιβάστηκε ή από ομάδα που συμμετείχε στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής και δεν ανέβηκε. Αρκεί βέβαια, να πληροί τα παραπάνω κριτήρια.

Αναλυτικά οι ομάδες της Super League 2

ΑΕΛ

Ξάνθη

Λεβαδειακός

Εργοτέλης

Χανιά

Διαγόρας

Παναχαϊκή

Τρίκαλα

Απόλλων Λάρισας

Δόξα Δράμας

Καραϊσκάκης

ΟΦ Ιεράπετρας

Βέροια

Καβάλα

Πανσερραϊκός

Ολυμπιακός Βόλου

Θεσπρωτός

Τρίγλια (Ηρακλής)

Αλμωπός Αριδαίας

Καλαμάτα

Ρόδος

Επισκοπή

Ιάλυσος

Σαντορίνη

Καλλιθέα

Αιγάλεω

Νίκη Βόλου

Αναγέννηση Καρδίτσας

Κηφισιά

Ηρόδοτος

Ορφέας Ξάνθης

Ολυμπιακός Β

ΠΑΟΚ Β

ΑΕΚ Β

Παναθηναϊκός Β

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…