Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Προσλήψεις στον βρεφονηπιακό του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Προσλήψεις στον βρεφονηπιακό του ΟΑΕΔ Ξάνθης

0

121 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

 

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 121 ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών & Τρικάλων.

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης του ΟΑΕΔ ( https://www.gov. g r/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/ apaskholese-sto-demosio- tom ea/aitese-proslepses-stous- b rephonepiakous-stath mous-touoed) όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου I του ανωτέρω Παραρτήματος, εκτός από την Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ I, «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», στοιχείο 2. του ανωτέρω Παραρτήματος.

Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ανέργους

Από τον ΟΑΕΔ

 

Τέλη Ιουλίου καλούνται οι δήμοι να υποβάλλουν αιτήματα

 

Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ωφελούμενους σε δήμους, Περιφέρειες και φορείς του δημοσίου. Ήδη ΟΤΑ και υπηρεσίες του δημοσίου έχουν ενημερωθεί ώστε στα τέλη Ιουλίου να ξεκινήσουν την υποβολή των αιτημάτων τους προκειμένου για να γίνει η κατανομή των θέσεων.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους ανέργους να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένο θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας των 36.500 που ήδη τρέχει κει έχει λάβει δίμηνη παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το νέο πρόγραμμα των 25.000 ωφελούμενων θα αφορά εργασία οκτάμηνης διάρκειας με μισθό 551 ευρώ (καθαρά).

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Οι θέσεις

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα η δράση θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η κατανομή των 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών

 

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικό πίνακα με την κατανομή 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση. Προφανώς στις θέσεις αυτές θα τοποθετηθούν ισάριθμοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κατά το τρέχον σχολικό έτος, σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου. Ουσιαστικά θα πρόκειται για μονιμοποιήσεις.

Πρόκειται για 6.200 θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 4.960 στην Δευτεροβάθμια και 540 στα Μουσικά Σχολεία.

 

 

ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα προσφέρουν 17.000 θέσεις

 

Όσα πρέπει να ξέρετε

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ, που αφορούν συνολικά 17.700 θέσεις.

Αυτά είναι τα εξής:

Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών

 Πρόγραμμα μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση εργασίας μέσω 9.200 επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας

Σκοπός: Η επανένταξη επιδοτούμενων ανέργων στην αγορά εργασίας σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης με 830 € ελάχιστες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές.

Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι με εγκεκριμένη επιδότηση οποίους υπολείπεται 50% υπόδειξής τους από το ΚΠΑ2, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 1 ημέρα επιδότησής τους κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους, ανεξάρτητα της ηλικίας και της εκπαιδευτικής βαθμίδας τους.

Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Σκοπός: Η δημιουργία 8.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Δικαιούχοι είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr

 

Έρχεται νέα προκήρυξη 416 μόνιμων θέσεων με απολυτήριο λυκείου

 

Στα σκαριά βρίσκεται νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 416 μόνιμων υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας. Ο νέος διαγωνισμός, αφορά νέες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικά και μόνο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του ΑΣΕΠ είναι οπ διαγωνισμός να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο πριν από το τέλος Ιουλίου.

Η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 188 μονίμων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 228 μονίμων στα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Θα επιλεγεί -μεταξύ άλλων- προσωπικό των ειδικοτήτων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εσωτερικής – Εξωτερικής Φρούρησης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…