Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Oι «Παρόντες» του Γ. Αυγερόπουλου στη θερινή προβολή των ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ

Oι «Παρόντες» του Γ. Αυγερόπουλου στη θερινή προβολή των ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ

0

Αυτή την Πέμπτη θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας

Την Πέμπτη, στις 15 Ιουλίου, στις 21:00 , ο Π.Α.Σ Αντίκας, στα πλαίσια των θερινών προβολών που διοργανώνει στην αυλή του θα προβάλει την καινούρια ταινία- ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Παρόντες» το οποίο πριν ένα μήνα τιμήθηκε με το βραβείο Ορφέας Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival.

Η ταινία εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας.

Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων.

Ο Αυγερόπουλος, παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Οι ΠΑΣ Αντίκας ευχαριστούν θερμά τον ίδιο τον Γιώργο Αυγεροπουλο αλλά και την iMEdD για τη δωρεάν παραχώρηση της ταινίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα νουάρ και ροκ ‘ν’ ρολ οδοιπορικό στα «Χλωμά Σιντριβάνια της Φωκίωνος Νέγρη»

Το νέο βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου παρουσιάστηκε στην Ξάνθη το βράδυ της Παρασκευής Κ…