-1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γρ
-1 δόση “ζαχαρούχο” με στέβια (150 γρ σκόνη άπαχο γάλα, 150 γρ νερό, 2 κ.γλ υγρή στεβια, 1 βανίλια)
-1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
-1,5 κ.σ. σκόνη σαλέπι ( 15 γρ)
-1/2 κ.γλ. μικρά δάκρυα μαστίχας ή 3 μεγάλα δάκρυα
-1 κ.γλ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 13
-1/2 κ.γλ. αλάτι
-30 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι
-150 γρ σκόνη άπαχο γάλα
-150 γρ νερό
-1 κ.σ. υγρή βανίλια (+ 2 κ.γλ. επιπλέον)
Πρώτα θα φτιάξουμε το “ζαχαρούχο” βάζοντας σε ένα μπολ τα υλικά και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το εβαπορέ μαζί με το σαλέπι και την μαστίχα αφού την χτυπήσουμε στο μούλτι ή σε γουδί μαζί με το 1 κουταλάκι κρυσταλλική στέβια. Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και συνεχώς έως να βράσει και να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζαχαρούχο μας, αλάτι, αγαύη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας τακτικά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα απο την κατσαρόλα αφού έχει κρυώσει αρκετά. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 3 με 5 λεπτά και μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με καπάκι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά.Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι, κρεμώδες, λαστιχωτό χωρίς ζάχαρη!
Μπορείτε να φτιάξετε για γαρνίρισμα μία σως σοκολάτας (1 κσ κακάο+1 κσ σκόνη γάλα+15 σταγόνες υγρή στέβια+2 κσ νερό).