700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. βρώμη περασμένη στο μπλέντερ
3 κ.σ ελαιολαδο
1 αυγό
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
300 γρ μαστέλο ή χαλούμι σε κομματάκια
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για την σάλτσα:
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι ξερό
200 γρ ντομάτα κονκασέ
Αλάτι-πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
3 κόκκους μπαχάρι
2 φλ. νερό ζεστό
Ελαιόλαδο
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτακια.Τον αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Παίρνουμε μικρή ποσότητα κιμά την κάνουμε μια μπαλίτσα και μέσα τοποθετούμε το τυρί και κλείνουμε καλά. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Παράλληλα βάζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη τοποθετούμε στην σάλτσα τα καφεδάκια.