Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά

0

-4 μεγάλα κολοκυθάκια

– 4 μέτριες πατάτες

-2 χωρίς ντομάτες χωρίς φλούδα

-2 ξερά κρεμμυδια

-5 αυγά χωριάτικα

-1 κούπα φρέσκο γάλα

-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

– 100 γρ. τριμμένο τυρί

-αλατι, πιπέρι

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φέτες ενώ ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα υγρά, τις ψιλοκόβουμε.

Στεγνώνουμε τις πατάτες καλά και τις ρίχνουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και ραντίζουμε το φαγητό μας με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε τις πατάτες από την λαδόκολλα και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τις ντομάτες. Αλατίζουμε και πάλι και ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε και πάλι στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Στρώνουμε τα λαχανικά σ’ένα μικρότερο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά και διαλύουμε το μπέικον μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το γάλα στα αυτά και τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το

περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε την ομελέτα στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να ροδίσει η ομελέτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …