Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Freedom Pass :Φτάνει η μέρα να πάρουν στα χέρια οι νέοι τα 150 ευρώ

Freedom Pass :Φτάνει η μέρα να πάρουν στα χέρια οι νέοι τα 150 ευρώ

0

Θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου-Θα δημιουργηθεί κάρτα προπληρωμένη από το κράτος και θα εξαντληθεί σταδιακά

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το Freedom Pass, η Κάρτα Ελευθερίας αξίας 150 ευρώ την οποία δικαιούνται όσοι νέοι 18-25 ετών έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση ή με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος έχει ήδη κάνει ή θα κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου, γίνεται αυτόματα δικαιούχος του Freedom Pass. Πρόκειται για μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ για τους 940.000 νέους 18-25 ετών (όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003) που έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν.

Τo Freedom Pass θα είναι διαθέσιμo το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με το AMKA του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021. Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή την έχει κάνει ήδη. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Η κάρτα θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω μίας εφαρμογής από το κινητό ή μέσω μίας ειδικής βεβαίωσης για τους λίγους νέους που μπορεί να μην έχουν smartphone.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Η Κάρτα Ελευθερίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους, όπως για:

1.μεταφορές εντός Ελλάδας (εισιτήρια για ταξίδια)

2.διαμονή (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, σκάφη)

3.μουσικές παραστάσεις και χοροδιδασκαλεία

4.κινηματογράφοι και θέατρο

5.μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…