Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα αγγλικά «μπαίνουν» στα νηπιαγωγεία από τη νέα χρονιά

Τα αγγλικά «μπαίνουν» στα νηπιαγωγεία από τη νέα χρονιά

0

Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την καθιέρωση της υποχρεωτικής διδασκαλίας των αγγλικών στα νηπιαγωγεία: Οι εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε διαδικασία επιμόρφωσης

Η διδασκαλία των αγγλικών καθίσταται υποχρεωτική για τα νηπιαγωγεία από τη νέα χρονιά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Με την απόφαση «κλειδώνει» η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα, στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας από το σχολικό έτος 2021-2022. Υπενθυμίζεται ότι το μάθημα των αγγλικών στα νηπιαγωγεία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, ο/η νηπιαγωγός κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα παραμένει στην τάξη λαμβάνοντας ενεργό μέρος στη μαθησιακή διαδικασία, με βάση τις ανάγκες και την οργάνωση των δραστηριοτήτων, όπως συναποφασίζονται από τους δύο εκπαιδευτικούς. Eπιπροσθέως, στην ίδια απόφαση, προβλέπεται επιμόρφωση των αρμόδιων Συμβούλων Εκπαιδευτικού Έργου αγγλικής και νηπιαγωγών, καθώς και των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών, προκειμένου να κατανοήσουν τις εκπαιδευτικές παραμέτρους και τη σημασία της εισαγωγής των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, να αντιληφθούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του, να αναπτύξουν κατάλληλη μεθοδολογία και να καλλιεργήσουν συνεργατική κουλτούρα για το σχεδιασμό και υλοποίηση δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική προσέγγιση και αξιοποιώντας ψηφιακά και άλλα εργαλεία για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…