Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές 27η Γιορτή βιβλίου « ανοίγει…τις θύρες της» στο κοινό της Δράμας

27η Γιορτή βιβλίου « ανοίγει…τις θύρες της» στο κοινό της Δράμας

0

Θα λάβει χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου

Η 27η Γιορτή Βιβλίου διοργανώνεται τα τελευταία 26 χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης .Συνεπώς ,επιστρέφει φέτος ,δίνοντας την ευκαιρία στους «θιασώτες »του βιβλίου να έρθουν σε επαφή με πληθώρα εκδόσεων που διατίθενται από ποικίλα βιβλιοπωλεία. Η διοργάνωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή αρκετών συμπολιτών του δήμου Δράμας, αλλά και επισκεπτών, ανοίγει στις 17 Ιουλίου και διοργανώνεται από τους βιβλιοπώλες της Δράμας, με τη στήριξη του Δήμου . Η διεξαγωγή της 27ης Γιορτής Βιβλίου θα γίνει και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας, αντί του Δημοτικού Κήπου που γινόταν παλαιότερα, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υποστηρίζουν την 27η Γιορτή Βιβλίου δομείται ως εξής:

-Το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 20.30, μουσική εκδήλωση.

-Την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 19.30, αφήγηση παραμυθιού, δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45, παρουσίαση του βιβλίου της Αθανασίας Θεοδωρίδου με τίτλο «Αγαπητή μου Ευδοξία».

-Τη Δευτέρα 19 Ιούλιου στις 19.30 θα παρουσιαστεί η δράση “Μικροί επιστήμονες”, μια δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σπυρόπουλου με τίτλο «Τα του φωτός» από την ποιήτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας Πολύνα Γ. Μπανά

-Την Τρίτη 20 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί το “Κυνήγι θησαυρού” και αφήγηση παραμυθιού από τον σύλλογο Αλκυόνη.

-Την Τετάρτη 21 Ιούλιου στις 19.30 θα παρουσιαστεί παιδική ζωγραφική, μια δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Ιωαννίδη «Ο καιρός των ρόδων» από τον συγγραφέα-ποιητή Χρήστο Σπυρόπουλο.

-Την Πέμπτη 22 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί το «Κυνήγι θησαυρού» και αφήγηση παραμυθιού από τον σύλλογο Αλκυόνη, ενώ στις 20.45 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημηρόπουλου με τίτλο «Δράμα … παγωτό με τουλούμπα για …» από τον Θωμά Μαργαρίτη

-Την Παρασκευή 23 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Φανταστικός γύρος του κόσμου”, δράση του Ονειροτεχνείου.

-Το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 19.30 θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημηρόπουλου «Ο φάρος» ,στις 20.45 η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» από τον δάσκαλο Δημήτρη Καζάκη, ενώ στις 20.00 η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Γαλανόπουλου “ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ των δικών μας η λαλιά την ιστορία μαρτυρά” στον Αρκαδικό Δράμας.

-Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 20.30 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Μελίδου «Κυψέλη ο νους» από την ποιήτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας Πολύνα Γ. Μπανά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…