Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ EURO 2020: Ποια είναι η ιδανική ενδεκάδα σύμφωνα με την UEFA

EURO 2020: Ποια είναι η ιδανική ενδεκάδα σύμφωνα με την UEFA

0

Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε αριθμούς

Το  Euro 2020  πέρασε στην ιστορία με ιταλικό θρίαμβο, αλλά το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παραμένει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τις στατιστικές, την κριτική και τις εκτιμήσεις να συνεχίζονται.

Η UEFA ανακοίνωσε την ιδανική ενδεκάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην οποία κυριαρχούν, όπως είναι φυσικό, οι πρωταθλητές Ιταλοί (5 στους 11) και οι φιναλίστ Άγγλοι (3). Από έναν παίκτη έχουν να επιδείξουν Δανία, Βέλγιο και Ισπανία.

Έτσι, η ιδανική ενδεκάδα του EURO 2020 αποτελείται από τους ακόλουθους παίκτες: Ντοναρούμα (Ιταλία), Γουόκερ (Αγγλία), Μπονούτσι (Ιταλία), Μαγκουάϊρ (Αγγλία), Σπινατσόλα (Ιταλία), Χόϊμπιεργκ (Δανία), Ζορζίνιο (Ιταλία), Πέδρι (Ισπανία), Κιέζα (Ιταλία), Λουκάκου (Βέλγιο) και Στέρλινγκ (Αγγλία).

Το Euro 2020 σε αριθμούς

Το  Euro 2020 – κατά γενική ομολογία- προσέφερε το καλύτερο θέαμα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση. Και θέαμα στο ποδόσφαιρο σημαίνει γκολ.

-Συνολικά 142 γκολ σημειώθηκαν στους 51 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει, ένα γκολ κάθε 32 λεπτά ή 2,79 γκολ ανά παιχνίδι, με τα περισσότερα (30) να σημειώνονται στο χρονικό διάστημα 46΄-60΄.

Την καλύτερη επίθεση (13 γκολ) μοιράζονται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και η Ισπανία, η οποία όμως έχει και την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (66,8%), την μεγαλύτερη ακρίβεια σε πάσες (89,3%). Η Ιταλία έχει και τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ (128) και επίσης τις πιο πολλές (291) ανακτημένες μπάλες, αλλά και τα πιο πολλά τάκλιν (99).

-Η Αγγλία, που δέχθηκε δύο γκολ σε όλο το τουρνουά, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και στα πέντε πρώτα παιχνίδια που έδωσε.

-Πρώτοι σκόρερ με πέντε γκολ, είναι ο Πάτρικ Σικ (Τσεχία) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ σε τελική φάση, πέντε περισσότερα από τον δεύτερο, Μισέλ Πλατινί, ενώ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ (109 γκολ) γκολ με εθνικές ομάδες, του Ιρανού, Αλι Νταεϊ.

-Πρώτος σε ασίστ (4) είναι ο Στίβεν Ζούμπερ (Ελβετία).

-Την μέγιστη ταχύτητα (33,8 χλμ ανά ώρα), σημείωσαν ο άτυχος (ρήξη Αχιλλείου τένοντα) Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία) και ο Λόικ Νέγκο (Ουγγαρία) και τα περισσότερα χιλιόμετρα (86,6) «έγραψε» ο Ζορζίνιο (Ιταλία).

-Τα περισσότερα σουτ στην εστία (9) έχουν ο Πάτρικ Σικ (Τσεχία) και Αλβάρο Μοράτα (Ισπανία), την μεγαλύτερη ακρίβεια σε πάσες (99%) ο Ρις Τζέιμς (Αγγλία), τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (46) ο Ζορζίνιο (Ιταλία) και Μανουέλ Ακάντζι (Ελβετία), τα πιο πολλά τάκλιν (30) ο Μάρκο Βεράτι (Ιταλία), και τις περισσότερες αποκρούσεις (21) ο Γιαν Ζόμερ (Ελβετία).

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…