Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δηλώσεις Κεραμέως για τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών

Δηλώσεις Κεραμέως για τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών

0

Κανονικά θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, καλώντας φοιτητές και εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν μαζικά.

«Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ.», σημείωσε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας μιλώντας στον Alpha «έχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και γι’ αυτό καλούμε τους φοιτητές να εμβολιστούν μαζικά»,

H κ. Κεραμέως, ερωτήθηκε αρχικά αν υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί.

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» ήταν η απάντηση της Νίκης Κεραμέως.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να θεσπιστούν κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός Παιδείας είπε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλες αποφάσεις πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε: «Έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».

Η υπουργός παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι στιγμής για υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών, λέγοντας πως δεν έχει συζητηθεί για την ώρα κάτι τέτοιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…