Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Δημοκρίτεια μόνο με θρησκευτικές τελετές και φέτος

Δημοκρίτεια μόνο με θρησκευτικές τελετές και φέτος

0

Mε απόφαση της δημοτικής αρχής για να μην υπάρχει συγχρωτισμός γιατί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συγκεντρώνουν πολύ κόσμο

 

Του χρόνου με υγεία και άνευ κορωνοϊού, θα διοργανωθούν ανανεωμένα τα Δημοκρίτεια, υπόσχεται ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης

 

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα διοργανωθεί το πολιτιστικό σκέλος των Δημοκριτείων  στον Δήμο Αβδήρων. Παρά το γεγονός ότι επιτρέπονται κάποιες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, η δημοτική αρχή έλαβε απόφαση να μην τα διοργανώσει γιατί αναλογίστηκε πως οι πρακτικές και οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και δεν μπορεί να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

Χωρίς Δημοκρίτεια για άλλη μια χρονιά ο δήμος Αβδήρων

Υπενθυμίζουμε πως το 2020 το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού είχε απαγορευτικό για όλες τις εκδηλώσεις. Το φετινό καλοκαίρι και λόγω του εμβολιασμού υπάρχει μια χαλάρωση καθώς επιτρέπονται κάποιες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους αλλά με όλους καθήμενους και με αποστάσεις αλλά και το ποσοστό του εμβολιασμού να ξεπερνάει το 50%. Τα Δημοκρίτεια είναι ένας θεσμός που περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες γνωστών ερμηνευτών αλλά και θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο και στον παραδοσιακό οικισμό. Έχει και το στοιχείο του πανηγυριού καθώς συγκεντρώνει πολύ κόσμο απ’ όλο τον νομό και υπάρχει συγχρωτισμός, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την διοργάνωσης και φέτος.

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: «Επιτρέπονται μεν οι συναυλίες αλλά πρέπει να είναι όλοι καθήμενοι και να μην υπάρχει συγχρωτισμός»

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: «Για ακόμη μία χρονιά δεν θα διοργανώσουμε τα Δημοκρίτεια που είναι ένας κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός στον δήμο μας. Επιτρέπονται μεν οι συναυλίες αλλά πρέπει να είναι όλοι καθήμενοι και να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Αυτοί οι όροι καθιστούν ανέφικτη τη διοργάνωση που έχει και το στοιχείο του πανηγυριού, συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες εντός και εκτός νομού οι οποίοι παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, χορεύουν και γλεντάνε.  Κρατάμε …χρήματα και δυνάμεις για του χρόνου και πιστεύουμε ότι ο θεσμός θα βγει πιο δυνατός και θα ικανοποιήσει πολύ τους δημότες και τους επισκέπτες μας».

Δημοκρίτεια μόνο με θρησκευτικές εκδηλώσεις

Και μπορεί να μην οργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά θρησκευτικές θα διοργανωθούν όπως και πέρσι. Ειδικότερα θα τελεστεί ο Εσπερινός στο Βυζαντινό οικισμό του Πολύστυλου, η πανηγυρική λειτουργία και η περιφορά της εικόνας της πολιούχου Αγίας Παρασκευής στον οικισμό των Αβδήρων στις 25 Ιουλίου, παραμονή της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και των αρχών του τόπου. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου θα τελεστεί η Θεία Ακολουθία στην ομώνυμη εκκλησία των Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Εικόνες από τα Δημοκρίτεια του 2019 όταν ο κορωνοϊός δεν είχε αλλάξει τις ζωές μας…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…