Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

0

Πάνε εκείνα τα γλυκά καλοκαίρια…
Πολύ κόσμο είχαν οι παραλίες του νομού μας την Κυριακή. Το ίδιο και το Σάββατο αν και το απόγευμα έπιασε ξαφνική μπόρα. Την ίδια περίπου ώρα περίπου στις 5 το απόγευμα άλλαξε το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Γενικά ο καιρός είναι άστατος. Την μια στιγμή υψηλές θερμοκρασίες και μετά μπόρες, μπουρίνια  και χαλάζι. Ειδικά το χαλάζι λες κι έβαλε σημάδι τα χωριά του Τοπείρου και για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα κατέστρεψε ότι απέμεινε από τις καλλιέργειες. Η κλιματική αλλαγή κάνει με ηχηρό τρόπο την παρουσία της και μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε τα γλυκά καλοκαίρια, ζεστά μεν αλλά χωρίς αυτές τις εναλλαγές και αυτές τις ακρότητες αλλά και πρέπει να βρούμε λύσεις στο πως θα την αντιμετωπίσουμε.
Μ.Ξ.


Αναμονή 10 χρόνων
Δέκα χρόνια τώρα περιμένει ένας πατέρας τη δικαίωσή του για το χαμό του παιδιού του.
Αφορά την περίπτωση ενός πνιγμού που συνέβη σε παραλία του νομού μας στην οποία δεν υπήρχε όπως θα έπρεπε, ναυαγοσώστης.
Ο πατέρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κι ακόμη, δέκα χρόνια τώρα, περιμένει την απόφαση για τη δικαίωση.
Γ.Δ.


Έρχονται αυξήσεις στη ΔΕΗ
Το σύστημα είναι γνωστό σε όλες τις ΔΕΚΟ, πολλά χρόνια τώρα.
Μόνο που πλέον δεν είναι μονοπώλιο διότι υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρείες.
Λοιπόν, η γνωστή ΔΕΗ, ανακοίνωσε επισήμως πως θ’αυξήσει την τιμή της κιλοβατώρας για τους μικρούς και μεσαίους καταναλωτές, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι.
Ναι, βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Από τη μία η νέα διοίκηση μιλά για νοικοκύρεμα και σημαντικά κέρδη, από την άλλη προτείνει αυξήσεις.
Οι άνθρωποι είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.  Το ερώτημα είναι εάν το αρμόδιο υπουργείο θα συμφωνήσει στις αυξήσεις αυτές.
Γ.Δ.


Είδες η ΔΕΗ;
Θα συμφωνήσω μαζί σας πως η εύκολη λύση για τους διοικούντες των ΔΕΚΟ πως είναι η αύξηση.
Τώρα όμως ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες είναι και περισσότερες και δίνουν και καλύτερες τιμές και εξυπηρετούν ταχύτατα.
Το γεγονός αυτό, το να μελετάει και να ζητάει αυξήσεις η ΔΕΗ, είναι ως γνωστόν η εύκολη λύση.
Το ν’αλλάζει νοοτροπία, το να μειώσει το τεράστιο λειτουργικό της κόστος, αυτό ούτε που τους απασχολεί.
Στο μυαλό των διοικούντων η λύση είναι μία. Αυξήσεις!
Τις οποίες βέβαια αυξήσεις θα επιβαρυνθούν και θα πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια. Εσείς κι εμείς ως γνωστόν.
-Φτάνει πια, ντροπή!
Γ.Δ.


Απούσα
Παρακολουθώντας τα ποδοσφαιρικά παιγνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχω κάνει μια αρνητική διαπίστωση όπως βέβαια κι όλοι όσοι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τη χώρα.
Η διαπίστωση λοιπόν είναι ότι η ελληνική διαιτησία απουσιάζει από τους αγώνες αυτούς.
Η μη επιλογή Έλληνα διαιτητή στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης των εθνικών ομάδων, αποτελεί μομφή για την ελληνική διαιτησία. Η οποία βέβαια λόγω δικών της ευθυνών έχει απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό που έχει φτάσει το ποδόσφαιρό μας στο σημείο να καλεί ξένους διαιτητές για να διευθύνουν ελληνικούς αγώνες…
Γ.Δ.


«Άνθρωποι»
Κι όμως συμβαίνει.
Κατά το παρελθόν, είχαμε σχολιάσει πως δεν πιστεύουμε να υπάρξει συμπολίτης να παρκάρει το όχημά του στο σημείο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Έχουμε διαψευστεί.
Η έλλειψη αγωγής, η έλλειψη κοινωνικής συμπεριφοράς προς τον συμπολίτη, έχει εμφανίσει ανθρώπους που δεν σέβονται τίποτε, δεν λογαριάζουν κανέναν, άνθρωποι χωρίς αρχές.
Μάλιστα γράφουν τους νόμους και αυτές τις απαγορεύσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Με δυο λόγια, ακόμη στην κοινωνία μας περισσεύει η γαϊδουριά και η αγένεια. Τούτοι οι  «άνθρωποι», χωρίς ντροπή, παρκάρουν εκεί, «για ένα λεπτό», ανάβουν τ’αλάρμ και λειτουργούν σαν κάφροι.
-Δυστυχώς υπάρχουν.
Γ.Δ.


Διευκρίνιση του αυτονόητου
Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ή δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Για απλά και καθημερινά πράγματα, που οφείλουν οι άλλοι, συνήθως οι οδηγοί Ι.Χ. και άλλων οχημάτων να τηρούν σεβόμενοι τους πεζούς.
Είδα προχθές μια κυρία στο πεζοδρόμιο, σε σημείο διάβασης, να περιμένει. Κανείς δεν σταματούσε βέβαια να περάσει απέναντι. Αγανάκτησα, πήγα, την πήρα από το χέρι, ξαφνιάστηκε, και περάσαμε απέναντι.
Θα έπρεπε να το διεκδικήσει δηλαδή το δικαίωμά της το καθ’ όλα νόμιμο, να κατέβει από το πεζοδρόμιο και να περπατήσει στη διάβαση.
Είναι δικαίωμα του πεζού και υποχρέωση του οδηγού να σταματήσει. Ένα δικαίωμα που στην πόλη μας είναι διεκδικήσιμο, όχι αυτονόητο.
Γ.Δ.


Ατιμωρησία βανδάλων
Το θέμα έχει απασχολήσει τη στήλη, οι περισσότεροι το γνωρίζουν και το καταδικάζουν, όμως διαχρονικά συνεχίζει να υπάρχει.
Για την καταστροφή και βανδαλισμό δημοτικής, δημοσίου αλλά και ιδιωτικής περιουσίας. Πάρκα, Παιδικές χαρές, Υπαίθριοι χώροι αναψυχής, δέχονται την αδικαιολόγητη μανία των βανδάλων.
Άτομα χωρίς οικογενειακή καθοδήγηση και εποπτεία, καταστρέφουν έτσι χωρίς λόγο, μόνον για τη χαρά της… καταστροφής.
Από την άλλη, όταν εντοπιστεί ο ή οι δράστες, τότε εμφανίζεται η κακώς εννοούμενη προστασία και δικαιολογία «παιδιά είναι».  Κι έτσι αποτρέπεται η όποια τιμωρία ακόμη το να υποχρεωθούν οι γονείς να πληρώσουν το κόστος των ζημιών.
Μ’αυτόν τον τρόπο όμως δεν βοηθάς τους νέους να συνετιστούν. Απλά τους δίνεις συγχωροχάρτι και την ευκαιρία να συνεχίζουν αφού δεν θα τιμωρηθούν.
Δημιουργείς κακό προηγούμενο και νέους χωρίς την αίσθηση της ευθύνης και της τιμωρίας.
Γ.Δ.


Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο ο Νίκος Παππάς για το ΣΥΡΙΖΑ channel
Την παραπομπή του Νίκου Παππά προτείνει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της βουλής μέσω του πορίσματός της στο οποίο περιγράφονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την προσπάθεια του πρώην υπουργού να δημιουργήσει το λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑ channel» και να υπάρξει χειραγώγηση των ΜΜΕ. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται τα email τα sms και τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τον Καλογρίτσα για τις επαφές και τις παρασκηνιακές διεργασίες αλλά και τα περί εικονικών συμβάσεων από την έναρξη των συζητήσεων για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας documento.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα ο Νίκος Παππάς «προχώρησε, έτσι σε ένα διαγωνισμό – παρωδία και προκήρυξε μέσω διαγωνισμού 4 άδειες εθνικής εμβέλειας και προχώρησε στο διαγωνισμό, προσπαθώντας μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ να προκαταβάλει τη δικαστική κρίση και να ασκήσει αθέμιτες επιρροές στους δικαστές του ΣτΕ».
Παράλληλα το πόρισμα και τα πρακτικά θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, για να διερευνήσει τη χρηματοδότηση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, που  ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.
-Την απόφαση θα λάβει βέβαια η βουλή, ωστόσο η πλειοψηφία των 158 εδρών της Ν.Δ. δεν επιτρέπει αμφιβολίες πως θα βρεθεί τελικά αντιμέτωπος με το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός.


Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους – Το τζάμπα πέθανε
Για τέταρτο κύμα τον Αύγουστο στην χώρα μας μιλούν ξεκάθαρα πια οι επιστήμονες της επιτροπής και αυτό γίνεται ολοφάνερο από την εκτίναξη των κρουσμάτων πάλι στα 1.000. Στην Ξάνθη ο εμβολιασμός είναι κάτω από 35% και αυτό σημαίνει ότι έρχονται lockdown αλλά μόνο για ανεμβολίαστους.  Ο πρωθυπουργός χθες το ξεκαθάρισε πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη». Η κυβερνητική θέση είναι σαφής : οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
Όπως πολύ εύστοχα είπε επίσης ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία τώρα γιατί υπάρχει πληθώρα εμβολίων και όλοι μπορούν να κάνουν ότι εμβόλιο επιλέξουν. Τέλος είπε και κάτι πολύ καλό που όντως είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχουν κάποιοι τύποι οι τζαμπατζήδες ή «free riders» που  ξέρουν ότι  δουλεύουν τα εμβόλια αλλά περιμένουν  να το κάνουν οι  άλλοι για να ξεπεραστεί η πανδημία. «Το τζάμπα πέθανε όμως»!. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και η οικονομία της χώρας την ανεύθυνη συμπεριφορά κάθε κουτοπόνηρου τζάμπα μάγκα!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…