«Πλημμυρίζουν» από αγανάκτηση οι κάτοικοι της περιοχής – Κωφεύει ο δήμος σε ένα χρόνιο πρόβλημα
Με μελέτη για νέο αποχετευτικό και συγκοινωνιακό κόμβο απαντά η νυν δημοτική αρχή
Με την πρώτη ψιχάλα …τον σταυρό τους κάνουν οι κάτοικοι της οδού Α. Παπανδρέου μη γίνουν και πάλι Βενετία! Οι κάθετοι οδοί Μαραθώνος, Κανάρη και Ζαλόγγου μετατρέπονται σε χείμαρρους που εκβάλλουν στην Α. Παπανδρέου και γίνεται της …κακομοίρας! Πρόσφατα πλημμύρισαν και πάλι με τις τελευταίες βροχοπτώσεις και μαζί πλημμύρισε και η …αγανάκτησή τους για τη διαχρονική αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών να αντιμετωπίσουν με τεχνικά έργα ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης.
Κωφεύει ο δήμος σε ένα χρόνιο πρόβλημα με τις πλημμύρες στη Α. Παπανδρέου
Όπως μας αναφέρει ο κ. Σταύρος Κοκκινίδης που έχει το σπίτι και την επαγγελματική του στέγη στην περιοχή, ο ίδιος έχει αναδείξει το πρόβλημα αν και είναι εμφανές και έχει απευθυνθεί μαζί με άλλους κατοίκους και στις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε αν και όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι αναγνώριζαν το πρόβλημα: «Τα νερά από την Χρύσα καταλήγουν στην Α. Παπανδρέου και πλημμυρίζουμε. Έκλεισαν τα φρεάτια των ομβρίων στις καθέτους οδούς και όλα τα νερά μαζεύονται σε μας. Το έχουμε πει τόσες φορές, ζητήσαμε από τους προηγούμενους δημάρχους να κάνουν κάτι, να παρέμβουν με ένα έργο στην Χρύσα ώστε να μην πλημμυρίζουμε αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε. Τι περιμένουν επιτέλους; Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα και κανένας δεν το αντιμετωπίζει».
Μελέτη για νέο αποχετευτικό και συγκοινωνιακό κόμβο στην οδό Α. Παπανδρέου
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης κληθείς να δώσει μια απάντηση τόνισε με έμφαση: «Οι δημότες έχουν απόλυτο δίκιο. Στην περιοχή υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο αλλά δεν επαρκεί. Υπάρχουν και προηγούμενες μελέτες για το σημείο αυτό. Εμείς σχεδιάζουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά και με νέο αποχετευτικό αλλά και με συγκοινωνιακό κόμβο. Είναι μια περιοχή που έχει μεγάλο φόρτο και χρειάζεται να γίνει ένας κόμβος αλλά και ένα νέο αποχετευτικό που θα απορροφά όμβρια. Ήδη ετοιμάζουμε τα τεύχη της μελέτης. Εκτιμώ ότι σε 2 – 3 μήνες θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε το έργο. Αναγνωρίζουμε ότι είναι μεγάλης σημασίας και θα προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες».
Μαριάννα Ξανθοπούλου