250γρ. φράουλες
100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
400ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
280γρ. τυρί κρέμα
400ml ζαχαρούχο γάλα
170γρ. μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες. Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 7-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Ρίχνουμε στη σαντιγί το τυρί με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε τις φράουλες και τα μπισκότα τριμμένα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό, ανά μία ώρα, για τις πρώτες 3 ώρες.
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, πριν σερβίρουμε.