Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

0

Για τους ντοματοκεφτέδες:

1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

210 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1κ.σ. ρίγανη ξερή

15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.γ. χυμό lime

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις περάσει μία ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι αρκετό ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε τη ζύμη των κεφτέδων σε μπαλάκια και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.

Μόλις είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το χυμό lime, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…