Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκόξινο χοιρινό με μαρμελάδα φράουλα και χουρμάδες

Γλυκόξινο χοιρινό με μαρμελάδα φράουλα και χουρμάδες

0

-1½ κιλό χοιρινή σπάλα ή μπριζόλα

-12 χουρμάδες

-Αλάτι χοντρό

-Πιπέρι φρέσκο

-1 κ.γ. θυμάρι

-½ φλ. κρασί λευκό

-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

-¼ κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Για την γαρνιτούρα:

-2 καρότα

-¼ λάχανο άσπρο

-¼ λάχανο κόκκινο

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-½ λεμόνι (χυμός)

-2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)

-Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα μας τα υλικά έκτος από αυτά της γαρνιτούρας και ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε το κρέας και τα υλικά που έχουμε στο συγκεκριμένο μπολ, σε ένα ανάλογο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά και ένα συνεχεία ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 για περίπου άλλα 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε τη πόρτα του κατά το ήμισυ και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά έτσι ώστε να ξανατραβήξει κάποια από τα υγρά που έχασε το κρέας. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη γαρνιτούρα και χουρμάδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…