Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περισσότερο ασφαλείς φέτος οι παραλίες των Αβδήρων

Περισσότερο ασφαλείς φέτος οι παραλίες των Αβδήρων

0

Θα προσληφθούν πέντε νέοι ναυαγοσώστες  – Δύο και στην παραλία Αη Γιάννη

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού  – Δημοπρασία προσεχώς για αναψυκτήριο στο λιμάνι των Αβδήρων

 

Ξεκίνησε νωρίτερα φέτος ο καθαρισμός των παραλιών στο δήμο Αβδήρων από τα συνεργεία της Καθαριότητας. Το καλοκαίρι έκανε θεαματικά την εμφάνισή του ήδη από την Μ. Εβδομάδα και η ανάγκη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό ώστε ξεχύθηκε στις παραλίες και πολλοί μάλιστα ξεκίνησαν τα μπάνια!  Στο μεταξύ μαζί με το καθαρισμό ξεκίνησαν και οι άλλες προετοιμασίες που αφορούν τόσο στην λειτουργικότητα όσο και στην ασφάλεια των λουομένων.

«Χτενίζουν» τις παραλίες στον δήμο Αβδήρων

Πρώτος στόχος είναι «καθαρές παραλίες», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης και έτσι ήδη ξεκίνησαν τα συνεργεία του δήμου με τα ειδικά μηχανήματα να κοσκινίζουν καθαρίζοντας έτσι  την άμμο, να κόβουν τα χόρτα αλλά και να μαζεύουν τα σκουπίδια. Στην συνέχεια και περί τις 10 – 15 Μαΐου πρόκειται να τοποθετηθούν οι ομπρέλες – κιόσκια που τοποθετεί ο δήμος κατά μήκος των παραλιών και η ράμπα ΑΜΕΑ.

Πέντε περισσότεροι ναυαγοσώστες φέτος στις παραλίες των Αβδήρων– Και στην παραλία Αη Γιάννη

Την πρόθεση του δήμου να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους λουόμενους εξέφρασε ο κ. Τσιτιρίδης επισημαίνοντας πως φέτος θα προσληφθούν περισσότεροι ναυαγοσώστες και συγκεκριμένα πέντε ακόμη. Ειδικότερα στην παραλία Μυρωδάτου θα υπάρχουν τρεις αντί για δύο στο Πόρτο Μόλο δύο από έναν και για πρώτη φορά και δύο στην παραλία του Αη Γιάννη καθώς υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Στις 15/5 θα βγει ο διαγωνισμός για τους ναυαγοσώστες. Επίσης την ίδια ημερομηνία ανοίγουν και τα έξι beach bar που βρίσκονται κατά μήκος των παραλιών από το Μυρωδάτο έως και την Μάνδρα. Παράλληλα έχει γίνει η διαδικασία όπως κάθε χρόνο για 3 Γαλάζιες σημαίες.

Δημοπρασία προσεχώς για αναψυκτήριο στο λιμάνι των Αβδήρων

Σε δημοπρασία για ένα χώρο στον αιγιαλό για την λειτουργία αναψυκτηρίου προτίθεται να προκηρύξει προσεχώς  ο δήμος Αβδήρων. Ειδικότερα αφορά χώρο στο λιμάνι των Αβδήρων πλησίον του κτηρίου του Λιμενικού Σταθμού που είναι εγκαταλειμμένο. Ο δήμαρχος ανέφερε πως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για λειτουργία αναψυκτηρίου και ελήφθη η απόφαση προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες μετά και την αναστολή λειτουργίας του «Πόρτο Άβδηρα» γνωστού ως  Τουριστικό Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Άδειο το Πόρτο Άβδηρα (Τουριστικό)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…