Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Προίκα» 50.000 ευρώ από την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΞ στο δήμο Ξάνθης

«Προίκα» 50.000 ευρώ από την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΞ στο δήμο Ξάνθης

0

Εγκρίθηκε η παράδοση παραλαβή με απουσία της αντιπολίτευσης –  Χωρίς χρέη η κοινωφελής επιχείρηση

 

«Τραπεζάκια έξω» και παράταση των αιτήσεων μέχρι τέλος Μαΐου – Επεκτάσεις χωρίς τέλη

 

Έκλεισαν τα «τεφτέρια» της ΔΗΚΕΞ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξάνθης» μετά από τέσσερα τουλάχιστον χρόνια που τέθηκε σε εκκαθάριση και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε με απλή πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση της 5/5/2021 τους λογαριασμούς εκκαθάρισης,   την απαλλαγή των εκκαθαριστών και όρισε ως εκπρόσωπο του δήμου Ξάνθης και για την παράδοση και την παραλαβή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης την διευθύντρια του δήμου.

Χωρίς χρέη αλλά με 50.000 ευρώ «προίκα» στο δήμο από τα ταμεία της ΔΗΚΕΞ

Κατά την συνεδρίαση ο υπεύθυνος εκκαθαριστής κ. Μανουσάκης προέβη σε μια παρουσίαση της έκθεσης της εκκαθάρισης όπου αναφέρονταν ότι η ΔΗΚΕΞ δεν έχει χρέη σε Ταμεία και Δημόσιο και ότι έχει στα ταμεία της 50.000 ευρώ τα οποία και μεταφέρονται στον δήμο όπως και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία καθώς  ο δήμος ήταν ο κύριος μέτοχος της κοινωφελούς εταιρείας.

Εκκωφαντική απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Να σημειώσουμε ότι κατά τη συζήτηση του θέματα το οποίο ήταν 17ο και τελευταίο είχαν αποχωρήσει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπαχρόνης στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε από τον πρόεδρο κ. Μπούτο να αναβάλει το θέμα αυτό επειδή είχε αποχωρήσει η παράταξη Δημαρχόπουλου τονίζοντας πως θα έπρεπε αυτό το θέμα να συζητηθεί παρουσία όλων των παρατάξεων. Ο κ. Μπούτος επιφυλάχτηκε και τελικά αποχώρησε και ο ίδιος με την παράταξη του όπως και οι άλλες παρατάξεις. Έτσι το θέμα πέρασε με τις ψήφους των συμβούλων της δημαρχιακής παράταξης. Να διευκρινίσουμε ότι οι παρατάξεις Μελισσόπουλου και Λύρατζης  είχαν αποχωρήσει νωρίτερα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

«Τραπεζάκια έξω» και παράταση των αιτήσεων μέχρι τέλος Μαΐου – Επεκτάσεις χωρίς τέλη

Δεύτερη παράταση έδωσε ο δήμος Ξάνθης στους επαγγελματίες της εστίασης που κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 32 Μαΐου. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη παράταση ήταν μέχρι τις 31 Μαρτίου ωστόσο λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούσε για το χρόνο που θα ανοίξει η εστίαση μόνο 90 επαγγελματίες έκαναν αιτήσεις, ενώ την περσινή περίοδο έως τον Μάρτιο που παραδοσιακά δίνεται η α’ παράταση οι αιτήσεις ανήλθαν σε 290 εκ των οποίων οι 220 έγιναν δεκτές. Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι η μείωση στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων λόγω covid ανέρχεται στο 50% ενώ όπως ισχύει πανελλαδικά θα χορηγηθεί σ’ όσους πληρούν τις προϋποθέσεις επιπλέον χώρος (όπου είναι εφικτό) ατελώς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …