Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβύθια με κριθαράκι και ταχίνι

Ρεβύθια με κριθαράκι και ταχίνι

0

-375 γρ. ρεβίθια

-1 κ.σ. σόδα

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3 φύλλα δάφνης

-ελαιόλαδο

-2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

-αλάτι, πιπέρι

-νερό ή ζωμό

-1 φλιτζανάκι του καφέ κριθαράκι

-χυμός από 1 λεμόνι

-1 κ.σ. ταχίνι

 

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από βραδύς. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, μουστάρδα σε σκόνη και νερό ή ζωμό,έτσι ώστε να τα σκεπάζει με το παραπάνω.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα και προς το τέλος ρίχνουμε  το κριθαράκι.

Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το ταχίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…