Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητές ρίζες με γκρεμολάτα

Ψητές ρίζες με γκρεμολάτα

0

Για τα λαχανικά

-2-3 καρότα κόκκινα ή πορτοκαλί

-2 ρέβες λευκές

-2 παντζάρια πορτοκαλί ή μοβ

-2-3 ρίζες παστινάκι

-1 μοβ γογγύλι

-2 μαύρα γογγύλια

-1 μπολ λαχανάκια Βρυξελλών

-Αλάτι

-Λίγο ελαιόλαδο

Για τη γκρεμολάτα

-1 ματσάκι μαϊντανό

-1 σκελίδα σκόρδο

-1 λεμόνι

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-Αλάτι, πιπέρι

Αν είναι βιολογικά τα λαχανικά μας τα πλένουμε και τα τρίβουμε καλά με βούρτσα ή με σκληρό σφουγγαράκι. Δεν τα καθαρίζουμε, απλώς απομακρύνουμε τις ρίζες και τα σκληρά σημεία.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Κόβουμε τα καρότα και το παστινάκι στη μέση, τα γογγύλια, τις ρέβες και τα παντζάρια στα 4 ή στα 2 ανάλογα το μέγεθός τους και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ανάμεσά τους τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Αλατίζουμε, ραντίζουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαυρίσουν τα λαχανάκια και να μαλακώσουν όλες οι ρίζες.

Κόβουμε τον μαϊντανό σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε multi. Παίρνουμε με peeler την επιδερμίδα από το λεμόνι και τα προσθέτουμε στο multi. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό από το μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε αν είναι απαραίτητο, επιπλέον αλάτι, λάδι, λεμόνι κλπ.

Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε μέσα τα λαχανικά για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει

Καθαρίζουμε τη φλούδα των λαχανικών και αν θέλουμε τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας επιπλέον σταγόνες από ελαιόλαδο, λίγη γκρεμολάτα και ξύσμα λεμονιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

1200 γρ. κολοκύθια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 4 αυγά 3 κ.σ. γιαούρτι Ξύσμα από 1 λεμ…