Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

0

-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

-220 γρ. βούτυρο αγελαδινό

-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-2 κρόκοι αυγών

-30 ml φρέσκο γάλα

-1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

-Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1 βανιλίνη

-1 πρέζα αλάτι

Για το άλειμμα:

1 κρόκος αυγού

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα!

Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ενώ χτυπάμε παράλληλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε τον γάντζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη μαλακή που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ζυγίζουμε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι » πάχους 1,5 εκ. και μήκους 25 εκ..

Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο.

Για το άλειμμα: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού  με 1 κουτ.γλ. νερό ανακατεύουμε και με ένα πινελάκι περνάμε τα κουλουράκια για να γυαλίσουν.

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…