Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αλαλούμ» με τα ραντεβού των εμβολίων της ομάδας 65 – 69

«Αλαλούμ» με τα ραντεβού των εμβολίων της ομάδας 65 – 69

0

Δ. Κάλφα, πρόεδρος Φαρμακοποιών Ξάνθης: «Το σύστημα δίνει την δυνατότητα της επιλογής για Pfizer απλά θα πρέπει να περιμένουν»

 

Άλλα λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Αναμένονται διευκρινήσεις

Self tests μόνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς – Παραλαμβάνουν την Παρασκευή τα Φαρμακεία της Ξάνθης

 

Επιφυλάξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca  εκφράζουν πολλοί Ξανθιώτες της ομάδας 65 – 69 ιδιαίτερα από τότε που πληροφορήθηκαν ότι τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής με το Pfizer. Σπεύδουν λοιπόν στα Φαρμακεία και ζητούν από τους Φαρμακοποιούς είτε να τους ακυρώσουν αν τυχόν βιάστηκαν και έκλεισαν σε κάποια από τα προτεινόμενα από το σύστημα Κέντρα Υγείας όπως Αβδήρων, Σταυρούπολης που είχαν ανοιχτά ραντεβού  είτε επιβεβαίωσαν το ραντεβού που τους έκλεισε αυτόματα το σύστημα μέσω άυλης συνταγογράφησης.

Δ. Κάλφα, πρόεδρος Φαρμακοποιών Ξάνθης: «Το σύστημα δίνει την δυνατότητα της επιλογής απλά θα πρέπει να περιμένουν»

Σύμφωνα με όσα μας είπε η πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα: «Ο κόσμος θέλει να κάνει εμβόλιο. Αλλά μέσα απ’ αυτά που έχουν ακουστεί για το εμβόλιο της AstraZeneca  έχει επιφυλάξεις γι αυτό το συγκεκριμένο. Άλλοι βέβαια θέλουν εμβόλιο και ότι να’ ναι άλλοι όμως θέλουν να κλείσουν το εμβόλιο της Pfizer. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα της επιλογής απλά θα πρέπει να περιμένουν. Για παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Ξάνθης και το Νοσοκομείο που εμβολιάζουν με Pfizer  μέχρι και τον Μάιο έχουν κλείσει και δεν δέχονται άλλα ραντεβού. Μόνο του Εχίνου που κάνει Pfizer επίσης παραμένει ανοιχτό. Τα ΚΥ. Αβδήρων και Σταυρούπολης κάνουν μόνο AstraZeneca. Εμείς αν μας το ζητήσουμε κλείνουμε αλλά όπως είπαμε μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής», επεσήμανε η κα Κάλφα.

Άλλα λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Αναμένονται διευκρινήσεις

Την ίδια στιγμή επειδή πανελλαδικά έχει προκληθεί «αλαλούμ» στα φαρμακεία με πολίτες που ζητούν από τους φαρμακοποιούς να αλλάξουν το προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι: «Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Επομένως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου».

Να σημειώσουμε πως οι επιφυλάξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, έχουν πληθύνει μετά τα συμβάντα θρομβώσεων, με την πρόκληση των οποίων συσχετίστηκε. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται ότι απορρυθμίστηκε μετά και τις «μαρτυρίες» και διαπιστώσεις πολιτών ότι μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός των ραντεβού με εμβόλιο της επιλογής τους. Για το θέμα αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις από τις υγειονομικές αρχές.

Self tests μόνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς  – Παραλαμβάνουν την Παρασκευή τα Φαρμακεία της Ξάνθης

Στη χώρα μας έφτασαν το Σάββατο 1.000.000 self tests και από σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου, θα αρχίσει η παράδοσή τους στα φαρμακεία, αρχικά των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και ταυτόχρονα σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. Στην Ξάνθη τα Φαρμακεία θα τα παραλάβουν την Παρασκευή όπως μας ανέφερε η κα Κάλφα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση η διανομή των κατ’ οίκον τεστ θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και τέλος θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν θωρακιστεί από τον εμβολιασμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …