Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κι όμως το τρένο αργεί να σφυρίξει

Κι όμως το τρένο αργεί να σφυρίξει

2

Παρά την πολύμηνη αναμονή και την αποκατάσταση της γραμμής δεν ανακοινώθηκε η επανέναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

 Παραμένει η εικόνα εγκατάλειψης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ξάνθης

Μάταια η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης έφερε ελπίδες για επαναφορά των δρομολογίων στη Θράκη. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι η γραμμή είναι πλήρως λειτουργική, μετά την πολύμηνη αποκατάσταση των ζημιών στη γραμμή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προχώρησε προς το παρόν, στην επαναφορά των δρομολογίων στη Θράκη.

Μια απλή αναζήτηση στον ιστότοπο αγοράς εισιτηρίων δείχνει ότι ακόμη δεν είναι διαθέσιμη η δυνατότητα του ταξιδιού με τρένο στην εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή.

Κανένα αποτέλεσμα στην αναζήτηση εισιτηρίων στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Θυμίζουμε ξανά, ότι με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σταμάτησε αιφνιδιαστικά τα δρομολόγια επιβατών στον σιδηρόδρομο της Θράκης από τις 30/07/2019 και έκτοτε δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση ως προς την πιθανότητα επαναφοράς.

Σήμερα, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ξάνθης αποπνέει εικόνα ερημιάς και εγκατάλειψης, ενώ δίκαια υπάρχει ο προβληματισμός κατά πόσο το τρένο θα επανέλθει στη Θράκη, αφού το ταξίδι των 8-11 ωρών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό σε σχέση με τη μετάβαση με λεωφορείο ή ιδιωτικό όχημα, ενώ οι υποδομές τόσο στις αμαξοστοιχίες όσο και στους σταθμούς χρήζουν άμεσων ενεργειών συντήρησης, προκειμένου να αποτελούν αξιόπιστο, ασφαλές και ευχάριστο μεταφορικό μέσο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…