-750gr κατεψυγμένες αγκινάρες
-100 ml ελαιόλαδο
-500 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-300 γρ. ντοματίνια
-2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
-χυμός από 1 λεμόνι
-1 ξυλάκι κανέλας
-1 φύλλο δάφνη
-2 αστεροειδείς γλυκάνισους
-½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-πετιμέζι, για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ανακινούμε μέχρι να λιώσει και να καραμελώσουν.
Αδειάζουμε τα κρεμμυδάκια σε μια γάστρα και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις αγκινάρες και τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε κι αυτά στη γάστρα και προσθέτουμε τα φρέσκα ντοματίνια, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο, ραντίζωουμε με λίγο πετιμέζι και σερβίρουμε.