Για τη βάση:
-400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-90 γραμμ. κακάο
-160 γραμμ. ζάχαρη
-300 γραμμ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
-4-5 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο, παγωμένο
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε:
-400 γραμμ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
-200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-1 βανιλίνη
-250 γραμμ. μασκαρπόνε, μαλακωμένο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα, μέχρι που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε 4 ατομικές ταρτιέρες με διάμετρο 10-12 εκ.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και το απλώνουμε με προσοχή στην ταρτιέρα. Κόβουμε όση ζύμη προεξέχει πάνω από τα τοιχώματα του σκεύους. Σκεπάζουμε τη ζύμη με λαδόκολλα, προσθέτουμε βάρος και ψήνουμε τις βάσεις για 25-30’. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Μόλις έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τη βανιλίνη και το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας πάνω στις βάσεις και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Τοποθετούμε τις τάρτες στο ψυγείο ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή κομπόστα κεράσι.