Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λιγκουίνι πέστο µε λιαστές ντοµάτες

Λιγκουίνι πέστο µε λιαστές ντοµάτες

0

-500 γραμ. λιγκουίνι

-10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι

Για το πέστο βασιλικού

-2 σκ. σκόρδο

-1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)

-1/2 φλ. φύλλα δυόσμου

-3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο

-3/4 φλ. ελαιόλαδο

-1/4 φλ. πεκορίνο

-1/4 φλ. παρμεζάνα

-λίγο αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε την μακαρονάδα με πέστο βασιλικού, χτυπώντας σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…