Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιά

Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανιά

0

-2 κονσέρβες καλαμαράκια στραγγισμένα, στεγνωμένα σε χαρτί κουζίνας

-5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες περίπου στα 3

-2 κολοκυθάκια σε ροδέλες

-½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι, σε μεγάλα τετράγωνα

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

-4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

-χυμό από ½ λεμόνι

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.

  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοσαλάτα με ντομάτα και γιαούρτι

-350 γρ. ρεβίθια -1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 καρότα σε φέτες -…