Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

0

Ο παλιός νερόμυλος

Το θέμα γνωστό από ετών.
Η στήλη και η εφημερίδα με ρεπορτάζ έχουν αναφερθεί στο κτίριο και την άτυχη μέχρι στιγμής εξέλιξή του.
Πιστεύουμε λοιπόν πως πρέπει να γίνει μια νέα προσέγγιση του θέματος και να αξιοποιηθεί ό,τι μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει.
Οφείλει η ιδιοκτήτρια του χώρου που είναι η Μητρόπολη Ξάνθης, ο δήμος ως φορέας που στον χώρο της επικράτειάς του υπάρχει μια εκκρεμότητα που ασχημίζει σήμερα την περιοχή, αλλά και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, να καθίσουν κάτω και να τα βρουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Περισσότερα δεν χρειάζεται να γράψουμε.
Από δω και πέρα, απόφαση χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ό,τι ξεκίνησε. Για την όμορφη εικόνα, για την Ξάνθη.
Γ.Δ.


Το κόλλημα
Μα τι κόλλημα είναι αυτό που έχει φάει όλη η αντιπολίτευση με το Κολυμβητήριο, δεν λέγεται.
Κυρίως ο φίλος μας ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος.
Αφού λοιπόν όλοι σας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχετε νταλγκά μεγάλο να ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, όλοι μαζί παλικάρια, βοηθήστε να τελειώσει.
Για να το δείτε τελειωμένο και να πείτε «βοηθήσαμε κι εμείς να γίνει». Γιατί σήμερα ακούγεται το αντίθετο. Ότι βάζετε τρικλοποδιές στον Τσέπελη για να μην το τελειώσει.
Αυτή τη λογική, φιλικά το λέω προς όλους, δεν την καταλαβαίνω. Δεν κατανοώ την ουσία της.
Και σκέφτομαι: Για το καλό της πόλης και των κατοίκων δεν εκλεχτήκατε αγαπητοί;
Ε, λοιπόν, αποδείξτε το με την στάση και τις αποφάσεις σας στο θέμα αυτό.
Γ.Δ.


Για να δούμε
Γνωρίζω πως πολλοί προβληματίζεστε για την εξέλιξη του καιρού σήμερα και αύριο. Κι αυτό διότι η ΕΜΥ μας έχει προειδοποιήσει για κύμα κακοκαιρίας, για χιόνια και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Μιας αλλαγής του καιρού που θα διαρκέσει κάποιες ημέρες γι’αυτό και οι ανακοινώσεις και η ανάλογη προσοχή.
Για να δούμε όμως εάν όντως τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έτσι ακριβώς ή σαν νομός θα τη γλυτώσουμε πάλι.
-Ίδωμεν.
Γ.Δ.


Το θράσος τους δεν έχει όρια
Νέο τουρκικό παραλήρημα από τον  Τούρκο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αυτή τη φορά.  Νουθετεί τους Έλληνες  αξιωματούχους: «Να πηγαίνετε στα νησιά του Αιγαίου, αλλά με… μέτρο»!». Σιγά μην τους ζητάμε και την άδεια… για να επισκεφτούμε τα νησιά μας. Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ: «Φυσικά μπορείτε να κάνετε τις επισκέψεις σας, να μιλάτε και να συναντιέστε (στα νησιά)  Αλλά, μόνιμα αυτές οι επισκέψεις σε νησιά, σαν να μην υπάρχουν άλλα, σε αυτά  που βρίσκονται 300μ, 500μ, 3χλμ και 5 χλμ από την Τουρκία, από ΠτΔ, πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχηγό του Γ. Επιτελείου και όλους τους στρατιωτικούς, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μετατρέπονται σε προκλήσεις και σε περιστατικά που κλιμακώνουν την ένταση».
Οποία θρασύτης!
Μ.Ξ.


Για την σημαία
Και όμως είναι γεγονός
Αρκετοί συμπολίτες έχουν στεναχωρηθεί για το σπάσιμο του ιστού της σημαίας στο ύψωμα Σταύρος Τσακίρης (Αυγό).
Αιτία του σπασίματος όχι κάποιος βανδαλισμός, ευτυχώς γιατί θα είχαμε και δηλώσεις από κάποιους, αλλά ο «στρατηγός άνεμος», όπως είπε κάποιος πολιτικός. Κι αυτός ακόμη πιο παλιάς κοπής, ο γνωστός Πολύδωρας.
Τέλος πάντων, στον κύκλο αυτών των συμπολιτών που προβληματίζονται για την αποκατάσταση της ζημιάς και πώς θα γίνει πιο στέρεη η νέα κατασκευή, ακούγονται προτάσεις διάφορες.
Άλλες μεγαλεπίβολες, άλλες ανεφάρμοστες κι άλλες απαγορευμένες.
Είμαστε σε αναμονή κι εμείς να δούμε ποια θα είναι η απόφαση αυτών των συμπολιτών που νοιάζονται για την σημαία εκεί ψηλά.
Γ.Δ.


«Ασπίς» και «Ασπίδα»
Τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τη σημαία εκεί ψηλά, που συμπολίτης συνταξιούχος αστυνομικός έκανε και μια πρόταση για οριστική λύση.
Την πρόταση την είχε κανακάνει στον ίδιο τον πρόεδρο των Συνταξιούχων Εφέδρων Αξιωματικών που την απέρριψε.
Ιδού η μεγάλη αυτή ιδέα που απαιτεί τσιμεντόλιθους να μεταφερθούν στην πλαγιά της κορυφής κι εκεί να τοποθετηθούν και βαφούν ανάλογα και σχηματιστεί η σημαία.
Λοιπόν, για τους μεγαλύτερους Ξανθιώτες, θυμίζω πως στο σημείο εκείνο φανατικοί οπαδοί της ομάδας Ποδοσφαίρου της Ξάνθης «Ασπίς» με πέτρες που έβαψαν με άσπρο χρώμα, έγραψαν το όνομα της ομάδας τους. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, κάποιοι άλλοι φανατικοί με εντολή αξιωματικών του καθεστώτος κατέστρεψαν την λέξη γιατί τους θύμιζε την οργάνωση «Ασπίδα» που αρχηγός εφέρετο ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατά την άποψή τους.
-Τόσος φανατισμός και ανοησία μαζί.
Γ.Δ.


Σιωπή ασυρμάτου
Άκρα των.. δηλώσεων σιωπή επικρατεί στις κομματικές οργανώσεις στο νομό.
Τόσο η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας που είχε μια περίοδο έντονης παραγωγής δηλώσεων, όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον είναι απασχολημένη με τα εσωκομματικά εν όψει των εκλογών για τη νέα Νομαρχιακή Οργάνωση.
Βέβαια ιδιαίτερα δεν κινείται με παραγωγή πολιτικού λόγου και το ΚΙΝΑΛ το οποίο κατά καιρούς πυροβολάει στον αέρα, έτσι για να υπενθυμίζει ότι υπάρχει.
Υπάρχουν βέβαια ΚΚΕ και ΜέΡΑ 24, αλλά σπανίζουν οι δηλώσεις εάν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικό. Εξάλλου το ακροατήριο είναι μικρό.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων υπάρχει σιωπή.
-Μη ρωτήσετε εάν είναι καλό ή κακό αυτό…
Γ.Δ.


Για να πάρει η νοσοκόμα της Κέρκυρας αποζημίωση έκανε τις δηλώσεις για το εμβόλιο  ο Γιαννάκος  – Κάποιος να τον … «δέσει»
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος  προκάλεσε τόσο θόρυβο με τις δηλώσεις του για την νοσοκόμα της Κέρκυρας που έπαθε παράλυση και αποφάνθη αυτός ως ειδικός (νοσηλευτής στο Δρομοκαΐτειο το επάγγελμά του) στα κανάλια ότι είναι από τη β΄ δόση του εμβολίου που έκανε. Μετά όμως την παρέμβαση του εισαγγελέα ανασκεύασε τις δηλώσεις και ιδού τι είπε: « Πρέπει να στηρίξουμε τη συνάδελφο γιατί αν πούμε ότι δεν έχει σχέση (σ.σ. το εμβόλιο) δεν δικαιούται αποζημίωση»! Δηλαδή έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό  και την αμφισβήτηση σε μια μερίδα του πληθυσμού για να εξυπηρετήσει τα συνδικαλιστικά του συμφέροντα προφανώς για να τον ξαναψηφίσουν οι συνάδελφοί του. Πάνω απ’ όλα τα κλαδικά συμφέροντα . Αδιαφορώντας για τον πανικό που προκαλεί με τις δηλώσεις του και την ενίσχυση του αντιεμβολιαστικού κινήματος, με διάφορες ψεκασμένες θεωρίες, που όλη η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Αυτός και οι όμοιοί του είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο γιατί ζουν στον μικρόκοσμό τους και αδιαφορούν για το κακό που επιφέρουν οι πράξεις τους.
Ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να μας απαλλάξει από κάτι τέτοιους συνδικαλισταράδες!
Μ.Ξ.


Μεταρρυθμίσεις και Αλλαγές
Η συζήτηση της παρέας στα όρθια  έξω, με τον ήλιο επιθυμητό να ζεσταίνει.
Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το νόμο για τα Πανεπιστήμια.
Ακούστηκαν πολλά, απόψεις διάφορες, μερικές αντικρουόμενες, ήταν μια παραγωγική συζήτηση σε ήρεμο και πολιτισμένο επίπεδο.
Το συμπέρασμα;
Δυστυχώς όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για την επικρατούσα νοοτροπία του νεοέλληνα. Ο οποίος στα λόγια είναι προοδευτικός, επαναστάτης, υπέρ των αλλαγών παντού.  Στην κοινωνία, στο δημόσιο, στην οικονομία. Στα λόγια όμως. Γιατί στην πράξη, ο ίδιος νεοέλληνας όλα τα παραπάνω τα βλέπει για τους άλλους, κι όχι για τον εαυτό του, τον χώρο τον δικό του.
Στην πράξη είναι βαθύτατα συντηρητικός, να μην αλλάξει τίποτε, όλα καλά είναι μωρέ, τι τα ανακατεύεις τώρα, και άλλες παρόμοιες δικαιολογίες για να αιτιολογήσει την βόλεψή του, την στασιμότητα και την άρνηση ουσιαστικά των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία, η χώρα σε τελική ανάλυση.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…