Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ασφαλιστικές εισφορές : Νέα παράταση πληρωμής έως το τέλος τους έτους

Ασφαλιστικές εισφορές : Νέα παράταση πληρωμής έως το τέλος τους έτους

0

Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για τη χρονική περίοδο της πρώτης καραντίνας

Παράταση έως και 31 Δεκεμβρίου 2021 ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για τη χρονική περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Παράλληλα εξήγγειλε ένα ειδικό πλαίσιο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών, που θα θεσμοθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας «οι ασφαλιστικές εισφορές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες αφορούσαν στην πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, παρατείνονται εκ νέου μέχρι και 31/12/2021», ενώ ανακοίνωσε ότι ταυτόχρονα, με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή «ορίζουμε ένα ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής των δόσεων από 1.1.2022″.

Ως προς τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους».

«Η απόφαση για την παράταση των οφειλών Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ, ενώ προχωράμε και σε αντίστοιχη απόφαση για τον Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του Ιανουαρίου», σημείωσε.

Όπως δήλωσε, «στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να αντιμετωπίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τις συνέπειες τις πανδημίας ώστε εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται. Είναι άλλο ένα μέτρο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, που ανακουφίζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο τους εργαζόμενους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά προσφορές για το 10,7 χλμ Δημάριο-Μελίβοια του κάθετου άξονα

Οι προσφορές θα ανοίξουν στις 28 Σεπτεμβρίου   Με ισχυρή συμμετοχή ξεκίνησε ο διαγωνι…