Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι ραγού με κάστανα και καρότα

Μοσχαράκι ραγού με κάστανα και καρότα

0

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

400 γρ. άπαχο φιλέτο μοσχαριού, σε μικρά κομμάτια 3 εκ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

40 ml μπράντι ή κόκκινο ξηρό κρασί

600 ml ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου

300 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

3 καρότα, σε ροδέλες

10 κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα (βρίσκουμε έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

2 φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει. Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αφαιρούμε με λαβίδα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, ρίχνουμε το μπράντι.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το κρέας, τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα και 20′, μέχρι το μοσχάρι και τα καρότα να μαλακώσουν πολύ. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό.

Προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για ακόμη 10′, ενώ στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε και το φασκόμηλο. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το φασκόμηλο και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες στιφάδο στο φούρνο

-750gr κατεψυγμένες αγκινάρες -100 ml ελαιόλαδο -500 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά -1 κουτ. σο…