Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρά κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα

Αλμυρά κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα

1

125 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 ασπράδι αυγού

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 φλιτζάνι ζεστό γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μία μαλακιά ζύμη

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε την μαγιά.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως τα καρύδια και την παρμεζάνα. Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά. Αν θέλουμε κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και τα τυλίγουμε δίνοντάς τα σχήμα κρουασάν, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

Τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…