125 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μία μαλακιά ζύμη
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως τα καρύδια και την παρμεζάνα. Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά. Αν θέλουμε κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και τα τυλίγουμε δίνοντάς τα σχήμα κρουασάν, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.