Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αφιερωμένη στην Ελένη Τοπαλούδη η 1η Έτήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών

Αφιερωμένη στην Ελένη Τοπαλούδη η 1η Έτήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών

0

Αποτυπώνεται η  κατάσταση της έμφυλης βίας στη χώρα μας, με έμφαση στην περίοδο της πανδημίας Covid-19

Η 1η Έτήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, είναι αφιερωμένη στην Ελένη Τοπαλούδη.

Η έκθεση αποτυπώνει το έργο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το Ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη βία κατά των γυναικών, όπως επίσης και την κατάσταση της έμφυλης βίας στη χώρα μας, με έμφαση στην περίοδο της πανδημίας από τον Covid-19.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει τη συμβολική κίνηση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και ευχαριστεί την Γραμματέα κα Μαρία Συρεγγέλα, που τίμησε την μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.

Η Πρόεδρος της επιτροπής κα Στέλλα Θεοδοσίου δήλωσε σχετικά με την έκθεση:

“Η Ελένη Τοπαλούδη με τον μαρτυρικό της θάνατο ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το κορίτσι από το Διδυμότειχο, δυστυχώς έγινε ένα Σύμβολο σε έναν τεράστιο αγώνα, τον οποίο η τοπική μας κοινωνία δίνει και θα συνεχίσει να δίνει ευρισκόμενη πάντα στο πλευρό των δύο γονιών της, που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για αυτό το σκοπό. Εύχομαι η έκθεση αυτή στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, να αποτελέσει ένα μέσο για την δημιουργία ή διαμόρφωση πολιτικών που θα εξοπλίσουν τις υφιστάμενες δομές και τους ειδικούς, με νέα δεδομένα και αποτελεσματικά εργαλεία για την έγκαιρη διάγνωση και αποτροπή περιστατικών βίας στο άμεσο μέλλον”.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…