Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Διδυμότειχο τιμά την μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη

Το Διδυμότειχο τιμά την μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη

0

Ονοματοδοσία κεντρικής οδού στην πόλη που μεγάλωσε

Τέσσερα χρόνια θα συμπληρωθούν σε λίγες μέρες από την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο που γέμισε θλίψη και οργή το πανελλήνιο για τον άδικο χαμό της νεαρής. Στην πατρίδα της, το Διδυμότειχο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Την ίδια μέρα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ένας ντόπιος καλλιτέχνης, και η οποία θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Σε αυτό θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα όπως ανέφερε ο πατέρας της Ελένης κ. Τοπαλούδης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. Το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

Θα γίνουν και άλλες δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλούδη, είναι θλιβερό να διαπιστώνεται αύξηση των περιστατικών βίας. «Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων» σχολιάζει δεικτικά και συνεχίζει λέγοντας ότι «αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…