-4 Φιλέτα σολωμού χωρίς κόκκαλο με το δέρμα
-6 Γλυκοπατάτες
-50 ml. Κρέμα γάλακτος
-1 ½ κ.γ.Ταχίνι
-1 ½ κ.γ. Μέλι
-3 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι χοντρό
-Πιπέρι
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο multi μαζί με το ταχίνι, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές και τον αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Παράλληλα λαδώνουμε τα φιλέτα σολωμού πάνω στην επιφάνεια εργασίας φορώντας γάντια μίας χρήσης. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράζουμε στο δέρμα του κάθε φιλέτου τρείς κάθετες γραμμές.
Ύστερα αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας μέχρι να κάνουν μία ωραία κρούστα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και από την άλλη πλευρά του φιλέτου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε το σολωμό ζεστό με τον πουρέ γλυκοπατάτας.