Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα με γέμιση από γαλοπούλα

Πίτα με γέμιση από γαλοπούλα

0
pita galopoula

1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα

γέμιση γαλοπούλας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη

1 φλιτζ. φέτα ή μυζήθρα, τριμμένη

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε σε φαρδύ τηγάνι τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο ώσπου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη γέμιση καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα το πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, λαδώνουμε την επιφάνειά της και ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

 

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…