Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας, ρόδι και βότανα

Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας, ρόδι και βότανα

0

-2 καλαμάρια x 200 γρ. έκαστο

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 σκ. σκόρδο σπασμένη

-1 κρεμμύδι

-1/2 πράσο

-1 κόκκινη πιπεριά

-1-1/2 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού

-1/3 ματσάκι μαϊντανό

-1 ρόδι καθαρισμένο

-αλάτι

-πιπέρι

 Για τη σάλτσα ντομάτας με πάστα πιπεριάς, ρόδι και βότανα:

-3 ντομάτες ώριμες

-1 κρεμμύδι

-1 σκ. σκόρδο

-2 πιπεριές τσίλι

-1/2 ματσάκι μαϊντανό

-1 κ.σ. χυμό λεμόνι

-2 κ.σ. σιρόπι ρόδι

-1 κ.σ. πάστα πιπεριάς ή πάπρικα γλυκιά

-1/2 κ.γ. σουμάκ (μπαχαρικό)

-1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 ρόδι καθαρισμένο

-αλάτι, πιπέρι

 

Eτοιμάζουμε τη σάλτσα ξεφλουδίζοντας και ψιλοκόβοντας τις ντομάτες σε μπολ. Ψιλοκόβουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο πιο ψιλοκομμένα μπορούμε και τα προσθέτουμε στη ντομάτα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το λεμόνι, το σιρόπι ρόδι, την πάστα πιπεριάς και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα προσθέτουμε στην ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο τα βότανα και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε τα ρόδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει κατακόκκινη.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια του καλαμαριού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πρόσθετουμε το σκόρδο. Αφήνουμε για ένα λεπτό. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και τα πλοκάμια και τα αφήνουμε για 5′-6′ ανακατεύοντας.

Aποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε το ψωμί, τον μαϊντανό, λιγο έξτρα ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρόδι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Ελαφρά λαδώνουμε την επιφάνεια του. Ψήνουμε στην γκριλιέρα για 7′-8′ από κάθε πλευρά. Χαράζουμε σε φέτες, όχι μέχρι κάτω, το καλαμάρι και όλο μαζί το βάζουμε σε πιατέλα επάνω στην σάλτσα ντομάτας με ρόδι και βότανα.

 

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…