-200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
-200 γρ. ζάχαρη καστανή
-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 μεγάλα αυγά
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
-2 κουτ. σούπας μέλι
-ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
-80 γρ. ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
-80 γρ. ξερούς χουρμάδες, ψιλοκομμένους
-80 γρ. σταφίδες ξανθές
-100 ml κονιάκ
-¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλλο, σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
-½ κουτ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-λίγο βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
Για το γλάσο
-120 γρ. τυρί κρέμα
-2 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
-2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
-3-4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
Για το στόλισμα
-Κόκκινα φρούτα
-Άχνη ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας την βάση και τα πλαϊνά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και προσθέτουμε το ρούμι. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά, δουλεύοντας μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε τα δύο αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και τα άλλα δύο αυγά και τα χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε κι άλλο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το ρούμι. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει μέχρι τα ξερά φρούτα να σκορπίσουν στο μίγμα και να απορροφηθεί το ρούμι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν δούμε ότι το μείγμα είναι ακόμα υγρό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε τη βασιλόπιτα για 10 λεπτά να σταθεί. Ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο και ραντίζουμε τη βασιλόπιτα. Στολίζουμε με κόκκινα φρούτα και λίγη ζάχαρη άχνη.