Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

0

Για τη ζύμη

-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-¼ κ.γ. αλάτι

-40 γρ. ζάχαρη

-40 ml ελαιόλαδο

-200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

 

-σπορέλαιο για το τηγάνισμα

-50 γρ. αμύγδαλα λευκά

-50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

-250 γρ. μέλι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο της ζύμης για ένα λεπτό. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε σκληρή ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα για μερικά λεπτά.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Κόβουμε τη ζύμη σε 15-18 κομμάτια (αναλόγως πόσο μεγάλα θέλουμε να τα κάνουμε).

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη ή βέργα, όσο πιο λεπτό μπορούμε. Κόβουμε χονδρές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο (τροχουδάκι). Τυλίγουμε τις λωρίδες σαν τριαντάφυλλο, πιέζοντάς τες ελαφρώς.

Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα ξεροτήγανα για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-12 λεπτά.

Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα.

Όταν κρυώσουν τα ξεροτήγανα, ζεσταίνουμε το μέλι σε κατσαρόλα και τα περνάμε για μισό λεπτό την κάθε πλευρά από κει. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το σπασμένο αμύγδαλο και το καβουρδισμένο σουσάμι.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…