Για τη ζύμη
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-¼ κ.γ. αλάτι
-40 γρ. ζάχαρη
-40 ml ελαιόλαδο
-200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-σπορέλαιο για το τηγάνισμα
-50 γρ. αμύγδαλα λευκά
-50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
-250 γρ. μέλι
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο της ζύμης για ένα λεπτό. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε σκληρή ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα για μερικά λεπτά.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Κόβουμε τη ζύμη σε 15-18 κομμάτια (αναλόγως πόσο μεγάλα θέλουμε να τα κάνουμε).
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη ή βέργα, όσο πιο λεπτό μπορούμε. Κόβουμε χονδρές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο (τροχουδάκι). Τυλίγουμε τις λωρίδες σαν τριαντάφυλλο, πιέζοντάς τες ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα ξεροτήγανα για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-12 λεπτά.
Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα.
Όταν κρυώσουν τα ξεροτήγανα, ζεσταίνουμε το μέλι σε κατσαρόλα και τα περνάμε για μισό λεπτό την κάθε πλευρά από κει. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το σπασμένο αμύγδαλο και το καβουρδισμένο σουσάμι.