Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουραμπιέδες με Σοκολάτα

Κουραμπιέδες με Σοκολάτα

0

300 γρ. βούτυρο γάλακτος

500 γρ. βιτάμ

3 κρόκους

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο

200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

200 γρ. σοκολάτα τριμμένη

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)

2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη

10 κ.σ. κακάo

ανθόνερο

Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ με τους κρόκους, το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα θα γίνει αφράτο σαν σαντιγί.

Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, αντίθετα πρέπει λίγο να κολλάει στο χέρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Έχουμε ήδη ρίξει σε ταψί πολύ ποσότητα άχνης ανακατεμένη με το κακάο.

Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες (καυτούς), τους ρίχνουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους σκεπάζουμε με την υπόλοιπη άχνη- κακάο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελιόπιτα κέικ

  -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…