300 γρ. βούτυρο γάλακτος
500 γρ. βιτάμ
3 κρόκους
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
200 γρ. σοκολάτα τριμμένη
αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)
2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη
10 κ.σ. κακάo
ανθόνερο
Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ με τους κρόκους, το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα θα γίνει αφράτο σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, αντίθετα πρέπει λίγο να κολλάει στο χέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Έχουμε ήδη ρίξει σε ταψί πολύ ποσότητα άχνης ανακατεμένη με το κακάο.
Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες (καυτούς), τους ρίχνουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους σκεπάζουμε με την υπόλοιπη άχνη- κακάο.