Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουραμπιέδες με Σοκολάτα

Κουραμπιέδες με Σοκολάτα

0

300 γρ. βούτυρο γάλακτος

500 γρ. βιτάμ

3 κρόκους

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο

200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

200 γρ. σοκολάτα τριμμένη

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)

2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη

10 κ.σ. κακάo

ανθόνερο

Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ με τους κρόκους, το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα θα γίνει αφράτο σαν σαντιγί.

Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, αντίθετα πρέπει λίγο να κολλάει στο χέρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Έχουμε ήδη ρίξει σε ταψί πολύ ποσότητα άχνης ανακατεμένη με το κακάο.

Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες (καυτούς), τους ρίχνουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους σκεπάζουμε με την υπόλοιπη άχνη- κακάο.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…