-1 χοιρομέρι (4 κιλά), χωρίς δέρμα, με το λίπος πάνω
-120 ml νερό
-200 γρ. βούτυρο
-220 γρ. καστανή ζάχαρη
-2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
-120 γρ. μέλι
-¼ κ.γ. γαρύφαλλο,τριμμένο
-¼ κ.γ. κανέλα
-4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
-Αλάτι
-Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια ενός ταψιού με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το κρέας μέσα στο ταψί, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 100 ml νερό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες ώσπου να μαγειρευτεί μέχρι μέσα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, τη μουστάρδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το γλάσο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. 5. Αφού ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε από το φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Αλείφουμε με το ⅓ του γλάσου το κρέας και το επιστρέφουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές αφήνοντας το κρέας κάθε φορά να ψηθεί για 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το σερβίρουμε με ρύζι.