1 κούπα σπορέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλέτα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)
Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέστε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking. Ξεκινήστε να προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σας. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και χρησιμοποιήστε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
Κόψτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες να ροδίζουν, τα κουλουράκια. Αφού κρυώσουν τοποθετήστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε γαρνίρετε και με πολύχρωμα τρουφάκια .