Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

0

1 κούπα σπορέλαιο

½ κούπα ζάχαρη

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 φακελάκι βανιλέτα

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι baking powder

αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέστε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking. Ξεκινήστε να προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σας. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και χρησιμοποιήστε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Κόψτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες να ροδίζουν, τα κουλουράκια. Αφού κρυώσουν τοποθετήστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε γαρνίρετε και με πολύχρωμα τρουφάκια .

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…