Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

0

1 κούπα σπορέλαιο

½ κούπα ζάχαρη

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 φακελάκι βανιλέτα

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι baking powder

αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέστε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking. Ξεκινήστε να προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σας. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και χρησιμοποιήστε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Κόψτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες να ροδίζουν, τα κουλουράκια. Αφού κρυώσουν τοποθετήστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε γαρνίρετε και με πολύχρωμα τρουφάκια .

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…