Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τους νέους «χτυπά» ο κορωνοϊός και στην Ξάνθη

Τους νέους «χτυπά» ο κορωνοϊός και στην Ξάνθη

0
oures ethnikitrapeza

Κινητικότητα στο νοσοκομείο από νέα άτομα με ήπια συμπτώματα  – Η ιχνηλάτηση έβγαλε 11 κρούσματα σε αθλητικά σωματεία

 

Χρήση μάσκας και στο δρόμο – Επιτήρηση και συστάσεις από την αστυνομία το πρωί της Παρασκευής – «Καμπανάκι» Πρύτανη προς τους φοιτητές του ΔΠΘ

 

 

«Σκουραίνουν τα πράγματα» με τον κορωνοϊό και στην Ξάνθη με τα κρούσματα να αυξάνουν και να πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, και να βρισκόμαστε πλέον στο επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση) και την ανησυχία των αρχών και του κόσμου να χτυπάει «κόκκινο». Ο εφιάλτης του παραπεταμένου lockdown που έζησε η πόλη μας ξαναζωντανεύει κι αυτό που πλέον καθίσταται επιτακτική ανάγκη να κατανοήσει η τοπική κοινωνία είναι ο κορωνοϊός που παραμένει εδώ και ότι στην παραμικρή χαλάρωση και την απόκλιση από τα μέτρα κάποιων, την πληρώνει όλη η τοπική κοινωνία και βεβαίως η τοπική οικονομία.

Κινητικότητα στο νοσοκομείο από νέους με ήπια συμπτώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο νοσοκομείο Ξάνθης. Τα περιστατικά αφορούν νέους που παρουσιάζουν πυρετό και  ήπια συμπτώματα. Προς στιγμήν δεν νοσηλεύεται κανείς στην κλινική covid ούτε έχει γίνει κάποια διακομιδή στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο η προετοιμασία στο νοσοκομείο βρίσκεται στο «κόκκινο» για την πιθανότητα να δεχτεί μεγάλη πίεση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι οι δυνατότητές του είναι καθορισμένες και αν το κύμα είναι σφοδρό θα έχει πρόβλημα.

Η ιχνηλάτηση έβγαλε 11 κρούσματα σε αθλητικά σωματεία

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης αυτός είναι ο λόγος που έχει ληφθεί η απόφαση για αναστολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  εστίες κρουσμάτων αποτέλεσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κάποιες εικόνες συγχρωτισμού σε επιχειρήσεις εστίασης της πόλης: «Απευθύνουμε έκκληση στους νέους να αποφεύγουν σημεία όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Εικόνες όπως του προηγούμενου σαββατοκύριακου δεν συνάδουν με την κρισιμότητα της κατάστασης και αποτελούν κίνδυνο για την πόλη μας. Αυτό που έχουμε μάθει πλέον είναι ότι από την μια στιγμή στην άλλη αν δεν προσέχουμε κι αν δεν τηρούμε τα μέτρα βρισκόμαστε ξανά σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας», επισημαίνει ο κ. Φανουράκης.

Χρήση μάσκας και στο δρόμο – Επιτήρηση και συστάσεις από την αστυνομία το πρωί της Παρασκευής

Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των μέτρων που  ισχύουν πλέον στην περιοχή μας είναι και αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο το πρωί της Παρασκευής βρήκε πολλούς Ξανθιώτες να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα στους δρόμους ή να μην την φορούν σωστά και μάλιστα σε χώρους συνωστισμού όπως έξω από τράπεζες ή ΚΕΠ. Έτσι από τις πρωινές ώρες αισθητή ήταν  παρουσία των Αστυνομικών, σ’ αυτούς τους χώρους που σχηματίζονταν ουρές από πολίτες, κάνοντας συστάσεις τόσο για τη χρήση μάσκας όσο και για την ορθή τοποθέτηση αυτής (να μην τη φοράνε στο πηγούνι ή με τη μύτη εκτεθειμένη), ενώ περιπολικό με ηχογραφημένο μήνυμα ενημέρωνε τους περαστικούς για τα νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί πολίτης χωρίς μάσκα, τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο στην Ξάνθη, θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

 Ανακοίνωση από το ΔΠΘ προς τους φοιτητές

dpthΑνακοίνωση για τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ισχύουν λόγω της πανδημίας COVID-19 εξέδωσε ο Πρύτανης του ΔΠΘ.

Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

«Εξ αιτίας των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν και ισχύουν λόγω της πανδημίας COVID-19 στις πόλεις-έδρες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρακαλούμε όπως δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ είτε για την πόλη στην οποία σπουδάζετε είτε για τον καθένα από εσάς ατομικά.

Στις περιπτώσεις εφαρμογής δεκατετραήμερης καραντίνας – περιορισμού στο χώρο διαμονής κάθε ατόμου, απαιτείται αυστηρά η τήρησή της από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσής της έως την ολοκλήρωση αυτής, ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της υπάρξει αρνητικό τεστ ιχνηλάτησης. Θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με άλλα άτομα αλλά και γενικότερα η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων.

Πρόσθετα σας ενημερώνουμε,  ότι εκπαιδευτική διαδικασία υλοποιείται απρόσκοπτα, χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες μεθόδους (εξ αποστάσεως – δια ζώσης)  σύμφωνα με τις αποφάσεις των Τμημάτων του ΔΠΘ, την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες της Επιτροπής Εκτάκτων συμβάντων του ΔΠΘ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…