Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα αντιπλημμυρικά «αναχώματα» του νομού Ξάνθης

Τα αντιπλημμυρικά «αναχώματα» του νομού Ξάνθης

0
xorafia plimmires

 

Τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Τα «τρωτά» σημεία: Οι ιρλανδικές διαβάσεις στους αγροτικούς δρόμους

 

Καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση τα «κλειδιά» της αντιμετώπισης.

Ο Κόσυνθος , ο καθαρισμός ρεμάτων και  τα αντιπλημμυρικά έργα

 

 

Η προστασία και η θωράκιση του νομού μας από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς και άλλα φυσικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα κατά την χειμερινή περίοδο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου με τηλεδιάσκεψη, λόγω των νέων μέτρων που ισχύουν για την Π.Ε. Ξάνθης. Συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι  των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ενώ προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης.

Τα «τρωτά» σημεία: Οι ιρλανδικές διαβάσεις στους αγροτικούς δρόμους

Κατά την σύσκεψη δόθηκε ο λόγος σ’ όλους τους εκπροσώπους που συμμετείχαν στο Συντονιστικό Όργανο. Κατά την συζήτηση επισημάνθηκαν τα «τρωτά» που πρέπει να δοθεί προσοχή. Το κυριότερο όπως ανέφερε ο κ. Ευφραιμίδης είναι οι ιρλανδικές διαβάσεις που συχνά έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές σε περιπτώσεις πλημμυρών ανά την χώρα. Ειδικότερα όπως εξήγησε πρόκειται για αγροτικούς δρόμους που κόβουν ρέματα οι οποίοι όμως έχουν απαγορευτεί τα τελευταία χρόνια ωστόσο υπάρχουν στο οδικό δίκτυο των δήμων αλλά όχι στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Π.Ε. Ξάνθης. «Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην ριψοκινδυνεύουν να τις περάσουν όταν έχει νερό γιατί μπορούν να παρασυρθούν», επεσήμανε ο κ. Ευφραιμίδης.

Καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση τα «κλειδιά» της αντιμετώπισης

Αναφορικά με άλλα θέματα της συζήτησης αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο καλός συντονισμός μεταξύ των φορέων καθώς και η άμεση κινητοποίηση είναι τα κλειδιά μιας έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισης ενός φαινομένου.: «Έχουμε εφοδιαστεί με αλάτι για τις περιπτώσεις παγετού, έχουμε τον εξοπλισμό και μηχανήματα και οδηγούς όπως επίσης έχουμε προνοήσει να έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για να ζητήσουμε την συνδρομή ιδιωτών αν δεν επαρκεί ο εξοπλισμός μας», σημείωσε ο κ. Ευφραιμίδης.

Ο Κόσυνθος , ο καθαρισμός ρεμάτων και  τα αντιπλημμυρικά έργα

Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν επίσης και ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει ή είναι σε εξέλιξη αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Έτσι ειπώθηκε πως στο Κόσυνθο έχουν γίνει έργα στήριξης ενώ από την Π.Ε. έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός ρεμάτων.  Υπογραμμίστηκε δε ότι στο Σχέδιο δράσης έχει ενισχυθεί με 1 εκ. ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων ενώ έχει γίνει η καταγραφή τους σ’ όλη την Π.Ε Ξάνθης.

Σ’ ότι αφορά τα σημεία που χρήζουν προσοχής αναφέρθηκαν η περίπτωση της Θαλασσιάς (από την πλευρά της Εγνατίας), το Δασοχώρι για το οποίο ο κ., Ευφραιμίδης ανέφερε πως υπάρχουν χρήματα για το αντιπλημμυρικό του Δασοχωρίου και για το Κουτσό για το οποίο θα «κουμπώσει» στο κανάλι του αναδασμού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Κοινή πεποίθηση πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και πως απαιτείται επαγρύπνηση και καλός συντονισμός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantopoulolu@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…