Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

0

Κορωνοϊός και σεισμός …έλεος πια!
Ανάσα δεν μας αφήνει να πάρουμε αυτή η χρονιά. Την ώρα που ο κορωνοϊός προελαύνει και είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown, ισχυρότατος σεισμός 6.7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Σάμο, προκαλώντας κατάρρευση μέρους εκκλησίας στο Καρλόβασι, ζημιές σε κτήρια και τραυματισμούς ατόμων. Ο ίδιος σεισμός προκάλεσε κατάρρευση πολυκατοικιών στην Σμύρνη. Πραγματικά τι απομένει ακόμη να ζήσουμε αυτή την χρονιά. Και δεν πρόκειται ούτε για δεισιδαιμονίες ή προλήψεις αλλά η αλήθεια είναι όπως το 2020 έχει καταγραφεί ως ο χειρότερος χρόνος εν καιρώ ειρήνης για όλο τον πλανήτη, κι αυτό λόγω πανδημίας κυρίως.
Μ.Ξ.


Με τούτα και με τ΄ άλλα ανεβήκαμε επίπεδο
Στο μέτωπο του κορωνοϊού και η Ξάνθη μας εν μία νυκτί ανέβηκε επίπεδο και μπήκε στο πορτοκαλί. Και μαζί βεβαίως τα γνωστά μέτρα με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο κύμα είναι ότι αφορά τους νέους και τις ηλικίες 18 – 40 ετών. Γι αυτό και τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει κινητικότητα στο νοσοκομείο μας από νέους με ήπια συμπτώματα. Δεν νοσηλεύτηκε κανείς ούτε έχει τελευταία καμιά διακομιδή στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή την φορά τη ζημιά την έκαναν τα πάρτι των φοιτητών και τα ξεσαλώματα του Σαββατοκύριακου στα μαγαζιά της παραλίας…
Ας ευχηθούμε κάποιοι να βάλουν μυαλό!
Μ.Ξ.


Αλλαγή σελίδας
Η ώρα της παράδοσης και παραλαβής έφθασε για το Σούπερ Μάρκετ «Φθηνή Αγορά». Από την Πέμπτη ξεκίνησε η απογραφή των προϊόντων που υπάρχουν και σε λίγες ημέρες όλα θα ξαναγίνουν όπως παλιά.
Τα ράφια θα γεμίσουν προϊόντα, θα υπάρχουν πελάτες που θα ψωνίζουν και θα εξυπηρετούνται από ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό.
Θα επιστρέψει η κανονικότητα με την νέα ιδιοκτησία που έχει σαν στόχο της την προσφορά των προϊόντων σε φθηνές τιμές, εξυπηρέτηση και ευγένεια προς τους πελάτες.
Γ.Δ.


Στον αέρα
Τα άσχημα νέα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη δεν μπορούσαν ν’αφήσουν αλώβητο και τον χώρο του αθλητισμού.
Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ πανευρωπαϊκά είναι κυριολεκτικά στον αέρα ·λόγω ακριβώς εμφάνισης κρουσμάτων στους αθλητές.
Έτσι, αυτομάτως οι Ομοσπονδίες αποφασίζουν αναβολές αγώνων που μοιραία περιπλέκουν το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων.
Έτσι έχει ήδη δημιουργηθεί μια άσχημη κατάσταση σε όλο το εύρος των κατηγοριών. Από τους διεθνείς αγώνες μέχρι αυτούς των κατηγοριών Ερασιτεχνικού Τοπικών Αγώνων.
Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο που κανείς πλέον δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει πότε θα τελειώσει.
Γ.Δ.


Φήμες για παρέμβαση
Περίεργες φήμες κυκλοφόρησαν σε δημοσιογραφικά στέκια για παρεμβάσεις δύο ατόμων από Αθήνα σε γεγονός τοπικό.
Άτομα που εμπλέκονται ο ένας άμεσα με την πολιτική και ο άλλος έμμεσα.
Ο πρώτος είναι βουλευτής της Ν.Δ. και ο δεύτερος κομματικό στέλεχος παλιό, γνωστό στην Περιφέρειά μας.
Και οι δύο έδειξαν ενδιαφέρον για άτομο με ομιχλώδες πολιτικό παρελθόν αλλά και παρόν, για να το διευκολύνουν στη λύση προβλήματός του.
Τελικά οι δύο πολιτικάντηδες βοήθησαν να λυθεί το «πρόβλημα».
Απορίας άξιο είναι εάν οι δύο γνωρίζουν τις παρεμβάσεις του άλλου διότι η διαρροή μιλά πως ο καθένας έδρασε μόνος του.
Σημασία πάντως έχει ότι η «δουλειά» τελικά έγινε παρότι μη νόμιμη.
Γ.Δ.


Όλα άνω κάτω
Η ζωή όλων μας εδώ και 6-7 μήνες έχει αλλάξει. Σταδιακά έγινε δύσκολη, θα λέγαμε άνω-κάτω.
Για τους Ξανθιώτες ιδιαίτερα που ταλαιπωρήθηκαν από την αρχή με το λοκντάουν του νομού και τα πολλά θύματα.
Σήμερα, με τον δεύτερο κύκλο της πανδημίας, η αγωνία είναι και πάλι εδώ. Αγωνία να μην «λυγίσουν» τα νοσοκομεία και οι εντατικές.
Ας μην κρυβόμαστε: Μια ανάσα είμαστε από το σημείο να χαθεί κάθε έλεγχος.
Γι’αυτό ήρθε ένα «σφιχτό» πλέγμα οριζόντιων αλλά και στοχευμένων μέτρων ώστε η έκρηξη κρουσμάτων να μην εξελιχθεί σε.. χείμαρρο.
Αυτά ως εκ τούτου εξυπηρετούν όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή του χειμώνα…
Γ.Δ.


Ανεμελιά. Γιατί;
Κάποιοι άνθρωποι έχουν έναν δικό τους κώδικα συμπεριφοράς στη ζωή. Κι αυτό φαίνεται και σήμερα με την πανδημία του ιού και τα νούμερα που είναι στα ύψη.
Αυτοί όμως στη δική τους ανεμελιά, στην μειωμένη ευαισθησία για τον διπλανό, τον συμπολίτη.
Σαν χώρα ζούμε συνεχή αύξηση αριθμού νέων κρουσμάτων και θανάτων και για κάποιους αυτά είναι ψέματα, δεν ισχύουν, είναι κρατικές υπερβολές.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη άρνηση της λογικής και της πραγματικότητας που γύρω μας ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους.
Άραγε, ποιες αποδείξεις χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί για να πειστούν ότι κινδυνεύουν;
Γ.Δ.


Εύθραυστη κατάσταση
Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ, με τον ιό SRS-COV2 (να τον γράψουμε και με το κανονικό του επιστημονικό όνομα, τον κακόχρονο που μας βρήκε…)
Μας ήρθε, μας βρήκε και πλέον επιδίδεται σ’ένα ανελέητο σφυροκόπημα μεταδόσεων και κρουσμάτων.
Από την πλευρά τους οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χώρα εισέρχεται στο πιο κρίσιμο στάδιο από την αρχή της επιδημίας. Τονίζουν μάλιστα πως απέχουμε μια ανάσα να χαρακτηριστεί η κατάσταση εκτός ελέγχου εάν η έκρηξη κρουσμάτων συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τον ίδιο εφιαλτικό ρυθμό εν όψει και του χειμώνα.
Από την άλλη, υπάρχει και η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία όπως και των διασωληνωμένων. Όλα υπό πιεστικές συνθήκες γι αυτό και η ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων.
Γ.Δ.


Τέλος στην ατιμωρησία για όλους
Τελικά δεν είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου. Μας πέρασαν οι Νιγηριανοί που σε ποσοστό 59%… δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός. Εμείς ερχόμαστε δεύτεροι με 46%. Δηλαδή 46 στους εκατό συμπολίτες μας δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού, αλλά ότι όλα είναι συνωμοσία κάποιων Ιλλουμινάτι που θέλουν να ελέγξουν το ανθρώπινο γένος.
Σε αυτό το τεράστιο ποσοστό αρνητών, σημαντικότατη συμβολή έχουν οι ιερείς, οι οποίοι λόγω ιδιότητας, ως εμβληματικά άτομα που είναι, δίνουν το κακό παράδειγμα στους πιστούς.
Είχαμε πολλές περιπτώσεις με ιερείς στην πανδημία που έβαζαν από την πίσω πόρτα πιστούς για να κοινωνήσουν ή να λένε «βγάλε τη μάσκα μέσα στην εκκλησία, προσβάλλεις το Θεό».
Όλοι είδαμε του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φοράει μάσκα ενώ οι παπάδες όχι! Και θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει η ατιμωρησία τους.
Μπορεί οι ιερείς να πιστεύουν στην μετά θάνατο ζωή, όπου θα βρεθούν εις τόπο χλοερόν, Παραδείσιο. Οι απόψεις είναι δικαίωμά τους. Ωστόσο είναι μέλη της κοινωνίας. Δεν συνομιλούν μόνο… με το Θεό, αλλά κυρίως απευθύνονται σε ανθρώπους, ασκούν δημόσιο λειτούργημα, και εκ θέσεως έρχονται σε επαφή με πλήθος πολιτών, κατά τεκμήριον ηλικιακά ευπαθών ομάδων. Είναι επίσης Έλληνες πολίτες και δημόσιοι υπάλληλοι. Πόθεν αρύονται το δικαίωμα της ανυπακοής στις εντολές της Πολιτείας;
Αυτοί μπορεί να δώσουν… λογαριασμό στο Θεό, αλλά  στην κοινωνία θα δώσει λογαριασμό η κοσμική εξουσία, ήτοι η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό πρέπει να τελειώνει με τους παπάδες χωρίς μάσκες…
Γ.Σ.


Στη θέση του Μητσοτάκη…
Η Ευρώπη μπαίνει στον πιο σκοτεινό χειμώνα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με χιλιάδες νεκρούς, λαβωμένες οικονομίες και κοινωνίες με εστίες διχασμού ακόμα και για τα αυτονόητα. Είναι πολύ δύσκολες οι αποφάσεις και αμείλικτα τα διλήμματα για τους ηγέτες.
Ας πούμε ότι είστε ο Μητσοτάκης. Και έχετε μπροστά σας τα αποτελέσματα που δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προγνώσεις που δίνουν από 3.000 ως 5.000 νεκρούς έως τον Φεβρουάριο. Αν επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα, οι αριθμοί αυτοί θα μειωθούν θεαματικά. Πριν από την επιβολή καθολικής χρήσης μάσκας, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον προέβλεπε ότι θα πεθάνουν 8.000 Ελληνες, ενώ με μάσκα περιορίζονται κατά 3.000.
Τι θα κάνατε, λοιπόν, ως Μητσοτάκης; Έρχεται ο Τσιόδρας και σας λέει να κλείσετε τα πάντα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μετά ο Σταϊκούρας σας δείχνει υφεσιακά διαγράμματα και το οικονομικό ολοκαύτωμα ενός νέου lockdown. Μιλήσατε με Βρυξέλλες για να δείτε τι σκέφτονται εκεί και αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το πακέτο ενίσχυσης. Δεν σας είπαν και πολλά. Και η αντιπολίτευση είναι σε κατάσταση win-win. Αν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν την ύφεση. Αν δεν πάτε σε lockdown, θα σας χρεώσουν τους θανάτους.
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;
Κ.Γ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …