Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα επιτυχία για το «916 Τουριστικές κατοικίες» της Ξάνθης

Νέα επιτυχία για το «916 Τουριστικές κατοικίες» της Ξάνθης

0

Παρά τα εμπόδια και τον κακό δρόμο, η προτίμηση αυξάνεται σε πείσμα αυτών που αρνούνται την τουριστική ανάπτυξη

Οι επιτυχίες των Ξανθιώτικων επιχειρήσεων αντανακλούν και στην πόλη μας, την περιοχή μας.

Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την ανοδική πορεία της Τουριστικής Επιχείρησης του νομού μας «916 Mountain Resort» που από την 12η θέση το 2019, έφθασε το 2020 στην 4η θέση.

Έτσι, το κατάλυμα κερδίζει χρόνο με τον χρόνο θέσεις και ανεβαίνει στην εκτίμηση και προτίμηση των πελατών.

Μιλώντας με τον υπεύθυνο των καταλυμάτων Κωνσταντίνο Περσέα, μας δήλωσε πως παρότι δεν έχει γίνει κανένα έργο στην περιοχή εδώ και 13 χρόνια, οι επισκέπτες επιμένουν και έρχονται παρά τις δυσκολίες του δρόμου. Του δρόμου που βρίσκεται πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς, συνολικά 4,5 χιλ, ο γνωστός ως «θηλιά».

Μάλιστα, συνέχισε ο ίδιος, με εξωθεσμικές παρεμβάσεις έχουν ανατραπεί συγκεκριμένες μελέτες, χρηματοδοτήσεις και δημοπρασίες με ήδη εγκεκριμένα χρήματα από το υπουργείο Ανάπτυξης για το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου.

Τόνισε δε πως οι ελιγμοί της περιφέρειας αλλάζουν με ρυθμούς καθαριστήρα. Τώρα προτείνουν ο δρόμος να γίνει από τη Μονή Καλαμούς έως το χωριό Κένταυρος με το γνωστό 3Α και για 12 χιλιόμετρα.

Έτσι, προέκυψε νέα αλλαγή, νέα καθυστέρηση που ουσιαστικά λειτουργεί ως τιμωρία απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται, που επενδύουν στον Τουρισμό του τόπου τους.

Έτσι, όμως, με τέτοιες λογικές της Περιφέρειας η Θράκη δεν θα γίνει ποτέ τόπος αξιόλογου τουριστικού προορισμού.

Συμπέρασμα: η βράβευση των επισκεπτών στο «916 Mountain Resort» μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο μπορεί ν’ανέβει εάν υπήρχε ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος;

Να σημειώσουμε πως το συγκρότημα αποτελείται από 6 αυτόνομες κατοικίες. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πέτρα και ξύλο που είναι απόλυτα συνυφασμένα με το χώρο. Διαθέτουν επίσης σύγχρονο οικιακό εξοπλισμό και διακόσμηση ρουστίκ καθώς και όλες τις προδιαγραφές για χρήση internet (WiFi). Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν την εμπειρία μιας απόδρασης στη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…